Omiljeni uštipci od bundeve i luka
23. studenog 2017
Naša fotografkinja Maja Danica Pečanić za vrijeme snimanja kuharice Vege-burgeri, ove je uštipke proglasila najukusnijima. No to autoricu recepta Dunju Gulin nije nimalo začudilo jer ih i ona obožava, baš kao i sve u čemu ima puno luka. Ukoliko i vi spadate u kategoriju lukoljubaca, obavezno napravite ove uštipke!
za 10 uštipaka
- 1 šalica naribane sirove bundeve
- 1/2 šalice naribanog luka
- 2 žlice cjelovitog pirovog brašna
- 1 žličica aru praha ili kukuruznog škroba
- sol
- malo maslinovog ulja, za plitko prženje
Sve sastojke kuhačom izmiješajte da se povežu.
Dno zagrijane tavice prekrijte uljem pa žlicom stavljajte male količine smjese na ulje i pržite dok uštipci s obje strane ne porumene.
Poslužite s kratko kuhanim povrćem i malo kvalitetnog kruha kao zdravi obrok na brzinu!
Više recepata potražite u kuharici Vege-burgeri.