Mousse od čokolade
Autor Maja Kefeček

Čokoladi malo tko može odoljeti, no kad je pripremljena od zdravih namirnica, pitamo se - zašto i bi! Odlične recepte za zdrave čokoladne kolače i slastice osmislila je Maja Kefeček u kuharici Čokolada, koja je u prosincu na posebnom popustu. Iz kuharice prenosimo recept za slasni domaći mousse.  

 

  • 100 g tamne čokolade
  • 2 žlice agavinog ili javorovog sirupa
  • ¼ žličice vanilije u prahu
  • 1 konzerva slanutka od 400 ml (samo voda)

Otopite čokoladu na pari pa dodajte agavin/javorov sirup i vaniliju. Ostavite sa strane da se malo ohladi.

Za to vrijeme procijedite vodu od slanutka u posudu (slanutak iskoristite za nešto drugo). i izmiksajte je pjenjačom u mikseru u šlag. Trebat će vam oko 10 minuta. Gotovo je kada možete naopačke okrenuti posudu a da smjesa ne ispada.

Najprije dodajte trećinu šlaga u otopljenu čokoladu lagano miješajući špatulom ili žlicom, pa još trećinu i na kraju zadnju trećinu jako lagano miješajući.

Rasporedite smjesu u šalice za serviranje i ohladite preko noći u hladnjaku.

Fotografija i stiliziranje hrane: Maja Danica Pečanić