Mousse od čokolade
Čokoladi malo tko može odoljeti, no kad je pripremljena od zdravih namirnica, pitamo se - zašto i bi! Odlične recepte za zdrave čokoladne kolače i slastice osmislila je Maja Kefeček u kuharici Čokolada, koja je u prosincu na posebnom popustu. Iz kuharice prenosimo recept za slasni domaći mousse.
- 100 g tamne čokolade
- 2 žlice agavinog ili javorovog sirupa
- ¼ žličice vanilije u prahu
- 1 konzerva slanutka od 400 ml (samo voda)
Otopite čokoladu na pari pa dodajte agavin/javorov sirup i vaniliju. Ostavite sa strane da se malo ohladi.
Za to vrijeme procijedite vodu od slanutka u posudu (slanutak iskoristite za nešto drugo). i izmiksajte je pjenjačom u mikseru u šlag. Trebat će vam oko 10 minuta. Gotovo je kada možete naopačke okrenuti posudu a da smjesa ne ispada.
Najprije dodajte trećinu šlaga u otopljenu čokoladu lagano miješajući špatulom ili žlicom, pa još trećinu i na kraju zadnju trećinu jako lagano miješajući.
Rasporedite smjesu u šalice za serviranje i ohladite preko noći u hladnjaku.
Fotografija i stiliziranje hrane: Maja Danica Pečanić