PLANETOPIJA je nakladnička kuća koja objavljuje knjige s područja osobnog razvoja i holističkog pristupa zdravlju, prehrane, duhovnosti, ekologije.

Naši počeci sežu u 1995. kada u izdanju Biovege, pod čijim je okriljem izraslo naše izdavaštvo, izlazi prva hrvatska knjiga o makrobiotici Hrana za život autora Jadranke Boban Pejić i Zlatka Pejića. Na knjizi je uz autore radila i prva urednica Marina Kralj Vidačak, današnja direktorica i spiritus movens nakladničke kuće Planetopija.

Hranom za život pokrećemo i prvu biblioteku Makronova, u kojoj svoje mjesto nalaze naslovi koji tematiziraju zdrave stilove življenja i holističku medicinu - teme koje su u žarištu interesa i filozofije Planetopije i njezinih zaposlenika od samih početaka. Šireći tematiku izdanja uskoro pokrećemo i biblioteku Quantum, koja uključuje džepne knjige za čitanje u svakoj prilici. Knjigama koje predstavljaju vrhunce istočne i zapadne filozofije, psihologije, religije i duhovnosti, izdavaštvo postaje prepoznatljivo i među širom publikom te postiže prvi pravi uzlet u svom djelovanju. Zatim se jedna za drugom nižu nove biblioteke otvarajući nove teme, od biografija, vježbanja, cjelovitog ženskog zdravlja, humora, ekološke angažiranosti pa sve do dječjih knjiga i slikovnica.

Naše su knjige i autori dobitnici brojnih priznanja i nagrada.


Naša filozofija

Vjerujemo da knjige mijenjaju naš svijet nabolje! Biramo naslove koji svojom porukom ohrabruju naše napore da živimo kvalitetnije, zdravije, sretnije, mudrije, njegujući umijeće življenja i povezanost jednih s drugima kao i s planetom Zemljom. Volimo knjige koje otvaraju ne samo vrata već i prozore, kako bi u naše živote ušlo više svjetla, smisla, ljepote i znanja. Objavljujemo knjige koje traju i koje i sami volimo čitati. Gradimo odnos povjerenja i poštovanja s našim kupcima i čitateljima, suradnicima i poslovnim partnerima. Tu smo jedni za druge i jedni zbog drugih. Pojedinačno mi sami njegujemo osobnu ekologiju, bez koje nema opstanka našeg jedinog i voljenog Planeta.


 

Knjižara Planetopija u Zagrebu, Ilica 68

Naša je knjižara izraz naše ljubavi prema dobroj knjizi, čitanju i planetu Zemlji. Ona je odraz našeg stava, načina na koji poslujemo i vrijednosti koje njegujemo. 

Knjige, knjige, knjige

U našoj knjižari nudimo odabrane knjige na hrvatskom i engleskom jeziku – od priručnika o zdravlju i prehrani, preko knjiga za osobni razvoj do klasika, birane beletristike, poezije i publicistike.

Za roditelje i djecu imamo poseban kutak sa slikovnicama i knjigama za djecu i mlade, bogatim izborom knjiga o roditeljstvu, te drvenim i solarnim igračkama domaćih i stranih proizvođača. Tu je i zid na kojem se mališani mogu kreativno izraziti i nešto nam nacrtati ili napisati.

Eko-ponuda

U ponudi imamo eko-proizvode za svakodnevnu upotrebu ili lijep poklon. Njime želimo približiti ideju o osviještenoj kupovini kojom neposredno mijenjamo svijet i pružiti inspiraciju za zeleniji životni stil. Ovi reciklirani, 100% prirodni, organski, solarni i fair trade proizvodi domaćih i stranih proizvođača, svojim dizajnom zadovoljavaju visoke estetske standarde. Veganske svijeće čarobnih mirisa, aroma lampe, mirisni štapići, solarni punjači, reciklirana papirna galanterija, atraktivne torbe od celuloze i eko-vrećice za kupovinu, ponajbolje svjetske prostirke za jogu, tibetanske zdjele te nakit domaćih dizajnera samo su dio naše nove ponude. Brižno odabrana ponuda knjiga, eko-proizvodi, kvalitetna usluga i nadahnuće za zelenije življenje, naša je vizija knjižare s porukom.

Možete nas posjetiti svakodnevno u Ilici 68


Knjižara Planetopija u Puli, Fontička 4

22. 4. 2022. otvorili smo vrata još jedne Planetopijine knjižare i to u samom centru predivne Pule.

Po uzoru na zagrebačku, i ova knjižara u svojoj ponudi ima ponajbolja i rukom birana izdanja -  od beletristike do publicistike, osobnog razvoja, prirodnog zdravlja i ekologije kao i knjige na engleskom jeziku. Za djecu smo odabrali najljepša izdanja slikovnica te eko-igračke.

Poseban dio ponude su i eko-proizvodi koji podržavaju zelenu kupnju i svijest o zdravlju čovjeka i planeta.

Posjetite nas u Fontičkoj 4, odmah uz bok trgovine eko-proizvodima bio&bio!

Webshop

Trenutno se nalazite na stranici našeg webshopa na kojoj možete pronaći velik dio asortimana koji je u ponudi u našoj fizičkoj knjižari u Ilici 68. Sva Planetopijina izdanja imaju na webshopu 10% popusta, a svaki mjesec imamo i knjige na sniženju. Sve informacije vezane uz webshop narudžbe možete dobiti na broj +385 99 2439 178 ili na mail: pomoc@planetopija.hr