tod6909
4. ožujka 2021

Snaga ženske prirode - razgovor s Jadrankom Boban Pejić

Na sam Dan žena pozivamo vas da se pridružite našem Instagram live u ponedjeljak, 8.3. u 11 sati u razgovoru sa ženom koja je kroz svoj tridesetogodišnji rad inspirirala mnoge druge.

Saznaj više
Sam manns p0zvbvpw3ky unsplash
1. ožujka 2021

Izbor knjiga za žensko tijelo i dušu 20% - 47%

Ususret Danu žena odabrali smo "ljekovite" knjiga za zdravlje i sreću ženskog tijela, srca, uma i duše. Ove divne knjige koje su pisale žene za žene svih dobi, na sniženju su od 1.3. do 8.3. u našoj knjižari kao i  na webshopu. 

Saznaj više
Tuga koja iscjeljuje
25. veljače 2021

Tuga koja iscjeljuje - kako preživjeti gubitak i prihvatiti smrt

Svi znamo da je smrt neizbježna činjenica života, ali način na koji o njoj razmišljamo te kako je prihvaćamo ovisi o našem karakteru i iskustvu. Međutim, naš odnos prema smrti ovisi i o društvenoj percepciji iste, a ona se neprestano mijenja. Psihoterapeutkinja Julia Samuel u knjizi Tuga koja iscjeljuje podsjeća nas da moramo poštovati i razumjeti proces tugovanja želimo li živjeti sa smrću. Knjiga uskoro stiže u izdanju Planetopije. 

Saznaj više
Meki sir, foto credit maja danica pečanić
25. veljače 2021

Meki sir od badema i indijskih oraščića u roli

Dijelimo s vama recept za slasni veganski sir od badema i indijskih oraščića iz naše nove kuharice Veganski sirevi Marine Brekalo. 

U slast!

Saznaj više
Obama a promised land
16. veljače 2021

Planetopija donosi "A Promised Land" Baracka Obame

Nakon „Moje priče“ Michelle Obame, Planetopija će domaćim čitateljima donijeti i hrvatsko izdanje svjetskog hita „A Promised Land“ Baracka Obame! 

Saznaj više
Kako razmišlja car filozof
16. veljače 2021

Što možemo naučiti od Marka Aurelija i kako to znanje primijeniti na vlastiti život

Povijest Rimskog Carstva inspirirala je mnoge, a interes za njegovim društvom, kulturom i političkim previranjima ne jenjava ni u 21. stoljeću. Od romana pa sve do TV serija i filmova, izbor fikcionalnih djela koja se temelje na stvarnim, ekscentričnim (a nerijetko i zabrinjavajuće opakim) Rimljanima i sapuničarskim spletkama tog živopisnog društva gotovo da je beskonačan. Međutim, iako će nam ta strana Rima uvijek biti privlačna, posljednjih godina naša pažnja usmjerava se i na jednu drugu ostavštinu ove civilizacije – filozofiju stoicizma.  

Saznaj više
Podrijetlo
4. veljače 2021

Zemljina previranja zaslužna su za našu inteligenciju

Da bismo uistinu shvatili vlastitu povijest, moramo upoznati povijest našeg planeta, glavna je teza uzbudljive knjige "PODRIJETLO: kako je povijest Zemlje stvarala povijest čovjeka", profesora Lewisa Dartnella koju je Sunday Times uvrstio je na popis najboljih povijesnih knjiga 2019. godine.

Saznaj više
Banner 20%bč
2. veljače 2021

Jedinstveno godišnje sniženje

Sniženje koje nudimo jednom godišnje ovoga puta je u veljači. Prilika je to koja se ne propušta jer na sniženju su najprodavanije Planetopijine knjige u 2020.

Ukratko, 20 hitova na - 20%!

Saznaj više
S domjenka
1. veljače 2021

Stoička mudrost u nesigurnim vremenima

Zašto čitati stoke, kako je Marko Arelije postao gotovo kultno ime i što je to u stoičkoj filozofiji što privlači čitatelje posebice sada u nesigurnim vremenima saznajte u novom razgovoru na našem Instagramu kada nam je gost David Pejić!

Saznaj više
Knjige u 2021
1. veljače 2021

Najava knjiga za 2021. godinu

S novom godinom dolaze i novi izvrsni naslovi u izdanju Planetopije. Od kvalitetne publicistike, preko slasnih kuharica, do inspirativnih slikovnica, pogledajte što sve pripremamo za naše čitatelje u prvim mjesecima 2021. godine. 

Saznaj više