Planetopija radno vrijeme
25. srpnja 2022

Ljetno radno vrijeme knjižare u Zagrebu

Od 25.7. do 20.8. naša zagrebačka knjižara ima ljetno radno vrijeme. Knjižara u Puli radi redovno!

Saznaj više
4
13. srpnja 2022

Dobro djelo - "Kutijica za odRASTanje"

 „Kutijica za odRASTanje“, koju ste već primijetili u našim knjižarama, nije samo izvrstan vodič i podrška roditeljima u odgoju djece kako bi odrasla u zdrave i sretne ljude, već i humanitarni projekt  u kojem sudjeluje i Planetopija. 

Saznaj više
Podcast web magnason
13. srpnja 2022

Podcast Planetopija #10: Andri Snær Magnason

O vremenu i vodi ljubavno je pismo ledenjacima, moru, Zemlji i svem životu na njoj, jednog od najprevođenijih islandskih književnika, našeg autora i gosta nove epizode podcasta. 

Na linku poslušajte naš razgovor!

Saznaj više
Zuperzozial
4. srpnja 2022

Za ljeto bez plastike -10%

Živimo u svijetu jednokratne upotrebe. Polovicu svih plastičnih predmeta upotrijebimo samo jednom prije nego ih bacimo. Kad bismo sve te predmete stavili na jednu gomilu, težili bi kao tri nebodera Empire State. Samo boca za jednokratnu upotrebu bacamo 60 milijuna svaki dan!

Saznaj više
Img 9765
4. srpnja 2022

Sniženje u srpnju

Maya Angelou, Yuval Noah Harrari,  Bill Bryson, Robin Sharma, Ryan Holiday, Elena Ferrante, Thich Nhat Hanh, samo su neki od autora čiji su hitovi na ljetnom sniženju u našim knjižarama u Zagrebu, Puli kao i na webu. 

Saznaj više
Znanost hodanja
3. srpnja 2022

Znanost hodanja - radost hodanja

Suvremeni način života danas nam u svom ekstremu omogućuje da hodamo samo kad to želimo, ali stvoreni smo da hodamo često i puno. No čak i ako volimo hodati, nerijetko zapnemo u rutini: hodamo uvijek istim stazama, na isti način, u isto doba dana, s istim ljudima, ne razmišljajući o svojem okolišu. Možda tako uživamo u fizičkim dobrobitima hodanja no lišavamo se velikog dijela radosti koje nam ono može donijeti. Možemo li ponovno otkriti užitak, tajanstvenost, čudesnost i ushit hodanja?

Saznaj više
20220606 141933
30. lipnja 2022

Život je dar

Stefanos Xenakis je poduzetnik, motivacijski govornik i fenomen na društvenim mrežama čija je strast za osobnim razvojem osvojila Grčku, a njegova prva knjiga Život je dar, bila je pri vrhu popisa najprodavanijih knjiga u Grčkoj više od 80 tjedana.
Stefanos je i TEDx govornik i osnivač Yes, I can, neprofitne organizacije koja putem seminara i radionica podučava malu djecu o životnim vještinama i važnosti moralnih vrijednosti. Piše članke za Lifo.gr, jedan od najposjećenijih grčkih portala. 

Prenosimo uvod iz njegove hit knjige Život je dar, koju sada možete čitati i na hrvatskom jeziku u izdanju Planetopije.   

Saznaj više
Podcast web djuro
29. lipnja 2022

Planetopijin podcast #9: Branko Đurić Đuro

Branko Đurić Đuro, ime je koje svi znamo - od Top liste nadrealistaAudicije, Kajmaka i marmelade do Naše male klinike i Oscarom nagrađene Ničije zemlje - Đuro je jednostavno legenda.
 

Na linku poslušajte naš razgovor!

Saznaj više
 mg 6652
25. lipnja 2022

Promocija slikovnice "Ti, moja prekrasna djevojčice"

Naša urednica Nataša Ozmec i ilustratorica Jasmina Kosanović stvorile su čarobnu slikovnicu "Ti, moja prekrasna djevojčice" koja dirljivo prikazuje, kroz riječi i sliku, ljubav majke prema kćeri. Pridružite nam se na promociji i proslavimo zajedno ljubavi majki prema svojim kćerima. 

Saznaj više
Nove i odabrane pjesme
21. lipnja 2022

Promocija zbirke poezije Mary Oliver "Nove i odabrane pjesme"

Planetopija i Booksa pozivaju vas na promociju zbirke poezije Nove i odabrane pjesme Mary Oliver.

Saznaj više