Podcast web rundek
26. studenog 2021

Planetopijin podcast #3: Sanda Hržić i Darko Rundek

Ne možemo voljeti ono što ne poznajemo, rekli su nam uz puno drugih misli koje ostaju s nama dugo nakon snimanja ove epizode. Klikom na ovaj link uživajte i vi u riječima, glazbi i stihovima.

Saznaj više
Ferante
23. studenog 2021

Sniženi naslovi do kraja studenog

Od kuharice "Slatke strasti" Mihaele Devescovi, preko hit romana Elene Ferrante ili pak romana "Djevojka, žena drugo" pa sve do slikovnica poput "Koala koja može sve", "Dugo putovanje malog vuka" ili pak "Kralja Artura" ovo su samo neki od naslova na sniženju do kraja studenog. 

Saznaj više
Img 20210730 152742 316
15. studenog 2021

Bira se najbolja knjižara

Knjigoljupke i knjigoljupci, važna obavijest: BIRA SE NAJBOLJA KNJIŽARA

Saznaj više
Img 9201
14. studenog 2021

Rođendanska tombola knjižare Planetopija

Povodom 15. rođendana našeg izdavaštva kao i knjižare, od 20.11. do 10.12. možete sudjelovati u rođendanskoj tomboli knjižare Planetopija. Darujemo 15 kupaca s knjigom po njihovoj želji -  bilo kojom knjigom koju imamo u ponudi naše knjižare. 

Svaki kupac u našoj knjižari u Ilici 68 u navedenom razdoblju može sudjelovati u tomboli ispunjavanjem kupona na koji će napisati koju knjigu želi dobiti na dar. U obzir dolaze svi dostupni naslovi koje imamo u ponudi naše knjižare. Sudjelovati mogu samo kupci u fizičkoj knjižari.

Saznaj više
Img 8612
14. studenog 2021

Stigli su nam zeleni ljepotani: samoodrživi biljni terarij

Već je poznato da jako volimo knjige, ali i biljke! Zato u našoj knjižari vrlo pažljivo brinemo i o jednima i o drugima. Zeleno nam pruža onu potrebnu vezu s prirodom koja srce čini punim, a um smirenijim. A srce nam je poskočilo kada smo ugledali fantastične samoodržive biljne terarije koje radi odlična ekipa iz Dnevne doze biljaka. Zato ih imamo u ponudi knjižare već treću godinu u predblagdansko razdoblje. 

Navratite do nas i pogledajte uživo ove ljepotane.  

Saznaj više
Podcast web nestor
9. studenog 2021

Druga epizoda našeg podcasta

"Što se više udaljavamo od prirode, to smo više bolesni", u novoj epizodi Planetopijinog podcasta rekao je James Nestor. 

Saznaj više
Magnason
4. studenog 2021

O čemu ćete pričati svojim unucima?

Vrijeme koje svatko od nas obuhvaća puno je dulje od našeg životnog vijeka, obuhvaća vrijeme postojanja najstarije osobe koju volite pa sve do godine kada će vas se još netko sjećati. „Vaše je vrijeme vrijeme ljudi koje poznajete i volite, vrijeme koje oblikujete. Sve što radite važno je. Stvarate budućnost svakoga pojedinog dana“, piše u svojoj predivnoj, potresnoj i dalekovidnoj knjizi O vremenu i vodi Andri Magnason, popularni islandski autor, aktivist i redatelj.

Saznaj više
Hof wim ©courtesy of innerfire
4. studenog 2021

Wim Hof - pismo čitateljima

Wim Hof dobio je nadimak Ledeni Čovjek oborivši niz svjetskih rekorda povezanih s izlaganjem hladnoći. Njegovi podvizi uključuju penjanje na planinu Kilimandžaro u kratkim hlačama, bosonogo trčanje polumaratona iznad Arktičkog kruga i stajanje u spremniku s ledom duže od 112 minuta.
Kako bi pomogao ljudima diljem svijeta, osmislio je svoju metodu koju je, uz osobnu priču, predstavio u knjizi Metoda Wim Hof od sada i na hrvatskom jeziku. 

A ovo je njegovo pismo čitateljima..

Saznaj više
Img 9109
1. studenog 2021

Biblija ženskog zdravlja za sva vremena

Nakon 20 godina od objavljivanja knjige Žensko tijelo, ženska mudrost, koja je možda i ponajviše obilježila Planetopijino izdavaštvo i promijenila živote milijuna žena na planetu, ponosno najavljujemo da je u knjižare stiglo novo, obnovljeno i prošireno izdanje s gotovo 500 stranica novog teksta, podataka, istraživanja i preporuka.

Saznaj više
Nestor office mark (1)
1. studenog 2021

Nova znanost o izgubljenom umijeću disanja

Kada ste zadnji put razmišljali ili slušali o utjecaju disanja na cjelokupno zdravlje pojedinca? Možda su nam u djetinjstvu spomenuli da udišemo na nos umjesto na usta, ali većina nas nikad se nije dublje pozabavila tom temom. Zadnjih godina pojedinci poput Wima Hofa i rastuća popularnost joge probudili su interes za ovom osnovnom biološkom funkcijom. 

Saznaj više