Slatko bez grižnje (1)
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Malo tko će se u potpunosti odreći uživanja u čokoladi, dobrom kolaču, sladoledu ili nekoj drugoj omiljenoj slastici. No nije niti potrebno. Važno je odabrati slatko, a zdravo. Više saznajte u srijedu 22.5. u 19 sati kada je naša gošća Dunja Gulin, autorica kuharice Slatki vegan.

Podatak da prosječan čovjek pojede između 60 i 100 kilograma šećera na godinu zabrinjavajuć je i ukazuje na potrebu za edukacijom o zaslađivačima koji neće uzrokovati nagle oscilacije energije, promjene raspoloženja, probleme s kožom ili hormonima ili pak dovesti do pretilosti što su neke od posljedica povezane i s prekomjernim konzumiranjem bijelog šećera i rafiniranih namirnica. Jer, slatko bez grižnje savjesti je moguće uz odabir cjelovitih namirnica i prirodnih zaslađivača.

Zašto svi volimo slatki okus, što šećer čini našem u tijelu, koji su zaslađivači prikladniji za zdravlje, kako ih koristiti u recetima poput raskošnih torti, prhkih pita, bogatih dizanih tijesta – odgovore na ta i sva vaša pitanja s nama će podijeliti majstorica u kreiranju zdravijih varijanti slastica s prirodnim zaslađivačima te autorica brojnih kuharica, Dunja Gulin.

Pridružite nam se na predavanju Slatko bez grižnje savjesti, u sklopu ciklusa „Planetopija srijedom u Makronovi“, u srijedu 22.5. u 19 sati u Makronovi.

Ulaznica je 20 kn, a očekuje vas promotivna prodaja svih kuharica Dunje Gulin u izdanju Planetopije kao i drugih odabranih naslova.

Dunja Gulin educirala se na području prirodne prehrane, prvo u Makronovi, a zatim kroz rad i asistiranje na mnogim programima u Hrvatskoj i inozemstvu te pohađanjem konferencija o zdravoj prehrani u SAD-u gdje je završila i Plant-Based Nutrition program dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell. Osim kuharica Doručak, Vege-burgeri i Slatki vegan u izdanju Planetopije, autorica je nekoliko kuharica na engleskom jeziku: Raw Food Kitchen, The Vegan Baker, The Vegan Pantry, Fermented Foods, Falafel Forever, The Magic of Tahini. Pokretačica je projekta Rentaj Chefa, kolumnistica časopisa Sensa, članica kuharskog tima na krstarenju Holistic Holiday at Sea, povremeno kuha za joga grupe na raznim destinacijama, voditeljica je radionica kuhanja i autorica on-line detoks škole kuhanja na www.dunjagulin.com.