Tamara dabic planetopija srijedom

Svi se povremeno susrećemo s neuspjehom, gubitkom, odbijanjem, zamjeranjem… sve su to emocionalne povrede koje utječu na naš život. No to ne znači da moraju ostati trajno s nama ili ostaviti duboki trag. Kako primijeniti emocionalnu prvu pomoć na vrijeme i zašto je to važno, saznajte na novoj Planetopijinoj srijedi 28.11. kada je naša gošća prof. Tamara Dabić Kempf.

Dr. Guy Winch, ugledni psiholog, terapeut i autor kaže da ih, baš kao i male modrice i porezotine, možemo brzo i učinkovito izliječiti. U svojoj hvaljenoj knjizi Prva pomoć za emocije donosi znanstveno utemeljene praktične strategije kojima možemo iscijeliti povrede s kojima se suočavamo u svakodnevnom životu prije nego postanu (pre)velike.

Tamara Dabić Kempf, psihologinja s bogatim iskustvom u radu s ljudima najrazličitijih profila, govorit će nam na novoj Planetopijinoj srijedi o najčešćim psihološkim povredama kao što su odbijanje, gubitak ili ruminacija - prepuštanje negativnim mislima, o tome kako prepoznati emocionalne povrede i zašto je važno da se njima što prije pozabavimo kako nam ne bi narušile kvalitetu života te što sami možemo učiniti a kada potražiti pomoć. Govorit ćemo i o važnosti njegovanja emocionalnog svijeta od najmanjih nogu, da bismo što manje trebali posezati u svoj ormarić za prvu pomoć. 

  • Kako prepoznati emocionalnu povredu
  • Kako emocionalne povrede narušavaju kvalitetu naših odnosa i našeg život
  • Tretmani za zacjeljivanje: što učiniti da se oporavimo i krenemo dalje
  • Vježbe za konkretne emocionalne povrede
  • Prikazi slučajeva iz prakse koje možemo primijeniti na vlastitu situaciju

Vidimo se u srijedu, 28.11. u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1 u Zagrebu. Ulaznica je 20 kn i možete ih kupiti unaprijed u knjižari Planetopija, Ilica 68 ili neposredno prije predavanja u Makronovi gdje vas očekujemo s promotivnom cijenom knjige Prva pomoć za emocije te brojnim drugim Planetopijinim izdanjima. 

Tamara Dabić Kempf je psihologinja koja u svojem profesionalnom radu i razvoju spaja svoje dvije velike ljubavi - psihologiju i cjelovit pristup življenju. Iako ju zanimaju različiti aspekti ljudskog funkcioniranja, područje emocija posebno privlači njenu profesionalnu pažnju. Radila je s djecom i odraslima, pojedincima i grupama, i vesele ju prilike u kojima može podijeliti svoje znanje i iskustvo. Ravnateljica je ustanove za obrazovanje odraslih Makronova.