Zbogom cjepiva

Ako ste roditelj, odgajatelj ili zdravstveni radnik, sigurno ste se osobno sreli s temom cijepljenja, a možda i dilemom: cijepiti ili ne? No, ta kontroverza nije ograničena na roditelje, vrtiće i domove zdravlja – tiče se cijelog društva pa je nerijetko predmet žestokih rasprava i oprečnih mišljenja. Darko Vujnović, po struci inženjer elektrotehnike i tragalac za znanjem, istražio je ovu temu, prikupio mnoštvo saznanja i dokaza ne samo o neučinkovitosti, nego, prema njegovom mišljenju, štetnom djelovanju cjepiva. 

srijeda 14.11. u 19 sati u Makronovi

ulaznica: 20 kn, a očekuje vas promotivna prodaja knjiga

Sve više roditelja propituje: zašto zapravo cijepiti dijete i riskirati štetne i opasne nuspojave te je li obavezno cijepljenje napad na njihove ustavne slobode?

Darko Vujnović autor je knjige Zbogom cjepiva – štetna i neučinkovita, a na ovoj intrigantnoj Planetopijinoj srijedi govorit će o sastavu cjepiva, razlozima nestanka nekadašnjih bolesti, zdravstvenim usporedbama cijepljene i necijepljene djece te zašto smatra da su cjepiva nepotrebna.

A sada o samoj knjizi. Riječ je o sistematičnom prikazu problematičnih elemenata i aspekata cijepljenja i cjepiva. Autor je pošao od nekih povijesnih dvojbi. Potom je opisao bolesti protiv kojih se cijepe djeca i odrasli, ponešto drugačije od onoga na što smo navikli; izdvajam samo dječju paralizu i španjolsku gripu, koje po svemu sudeći uopće nisu virusne bolesti. U vezi sa samim cjepivima Vujnović je ispravno uočio nedostatak vjerodostojnih istraživanja učinkovitosti i sigurnosti. Dao je na uvid čitav niz dokaza o škodljivosti cjepiva i opisao bolesti koje se s njima povezuju. - dr. Lidija Gajski

Darko Vujnović autor je knjige Zbogom cjepiva: štetna i neučinkovita, urednik, prevoditelj mnogobrojnih knjiga i direktor izdavačke kuće Omega lan.