11. ožujka 2019

Gostovanja autora, glazbenika, kulinarskih zvijezda i domaćih stručnjaka

W1siziisijiwmtkvmdmvmtivm2hymzjtznj4ml9tyxjrawnhms5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijc4mhg0mdajil1d?sha=3e439903ed50fea2
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Ovog proljeća počinje jubilarna 10. sezona "Planetopijinih srijeda u Makronovi". Kroz sedam proljetnih susreta družiti ćemo se s autorima, stručnjacima i umjetnicima s kojima razgovaramo o knjigama, poeziji, umjetnosti kuhanja i življenja. Tko nam se sve dolazi u goste, provjerite u rasporedu koji slijedi.

Veselimo vam se!

Gjde? Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

Kada?  u 19:00

Cijena ulaznice? 20 kn, te 50 kn za strano gostovanje Gaza Oakleya

Gdje se kupuju ulaznice? Ulaznice možete kupiti unaprijed, u našoj knjižari u Ilici 68 ili neposredno prije predavanja u Makronovi. 

 

RASPORED PREDAVANJA

27.3. RAZVOJ DJETETA -  kako prilagoditi prehranu I aktivnosti, Jadranka Boban Pejić

3.4. OSNAŽI SVOJE MENTALNO ZDRAVLJE, Bojan Klapčić

 10.4. KVANTNA HARMONIZACIJA, Ivana Hofman 

17.4. JESMO LI POSLJEDNJA GENERACIJA KOJA MOŽE SPASITI SVIJET, Vedran Romac

10.5. VEGAN 100%, Gaz Oakly, gostovanje veganskog chefa iz Velike Britanije

22.5. SLATKO BEZ GRIŽNJE SAVJESTI, Dunja Gulin

29.5. JEZIK PTICA – veličanstvena poezija u potrazi za duhovnom istinom, Sanda Hržić I Darko Rundek

 

O PREDAVAČIMA

Jadranka Boban Pejić / Prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj te suosnivačica Makronove i poslovne grupacije Biovega. Zvanje učiteljice makrobiotike stekla je pri Kushijevu institutu u Bostonu. Kreatorica je Makronovine škole prirodne kuhinje te brojnih drugih edukativnih programa. Kao predavačica i edukatorica djeluje diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Kao autorica potpisuje niz uspješnica za koje je primila i prestižna svjetska priznanja.

Bojan Klapčić / Psiholog posvećen istraživanju načina kako pojedinci, grupe i zajednice mogu pomagati jedni drugima i sami sebi u postizanju mira i većeg zadovoljstva te ublažiti patnju. Smatra da je posttraumatski transformacijski rast uvijek moguć, posebice kad govorimo o zaštiti mentalnog zdravlja uz aktivniju ulogu u samoizlječenju.

Ivana Hofman / Radiologinja pri Kliničkom bolničkom centru Rebro, health coach, edukatorica kvantne psihokomunikacije (QH) i anatomije emocija, članica Hrvatske udruge za coaching (HUC), NLP Master, voditeljica radionica za sve medicinske djelatnosti te osnivačica projekta Anima Health Institut. U svojem radu spaja tri srodna segmenta: fiziku, medicinu i psihologiju.

Vedran Romac / Socijalni radnik, vegan i predani borac za prava životinja. Već godinama osvaja svojim snažnim i nadahnutim predavanjima koja mnogi smatraju događanjima koja se ne propuštaju i koja se s nestrpljenjem iščekuju. Kao predavač, posebni naglasak stavlja na alarmantno stanje današnjeg okoliša i zdravlja čovjeka, a sa svojom publikom želi podijeliti poruku mira i nenasilja.

Gaz Oakly / Ovaj mlad, globalno popularan Velšanin profesionalni je veganski chef koji kuha od najranije mladosti. Vegan je postao kako zbog suosjećanja prema životinjama, tako i zbog svih dobrobiti koje veganstvo ima kad govorimo o zdravlju i okolišu. Kao chef, edukator i inovator traženi je gost diljem svijeta. Neumorno stvara nove gurmanske kombinacije veganskih specijaliteta. Pokrenuo je vlastiti brend Avant-Gard Vegan koji možete pratiti na Instagramu.

Dunja Gulin / Autorica je nekoliko kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku, edukatorica i chef. Educirala se u Makronovi te na mnogobrojnim programima u Hrvatskoj i inozemstvu. U SAD-u je završila program Plant- Based Nutrition kod dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell. Pokrenula je svoj projekt Rentaj chefa, piše za časopis Sensa, vodi radionice kuhanja i kuha za veće grupe na raznim seminarima i retreatima.

Sanda Hržić / Darko Rundek

Sanda Hržić je glumica, kazališna redateljica i prevoditeljica s francuskog. Životna je suputnica proslavljenog glazbenika Darka Rundeka s kojim je prevela klasik perzijske sufijske književnosti iz 12. stoljeća Jezik ptica. Posljednjih trideset godina živi i radi između Zagreba i Pariza