Markica1
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Ovog proljeća počinje jubilarna 10. sezona "Planetopijinih srijeda u Makronovi". Kroz sedam proljetnih susreta družiti ćemo se s autorima, stručnjacima i umjetnicima s kojima razgovaramo o knjigama, poeziji, umjetnosti kuhanja i življenja. Tko nam se sve dolazi u goste, provjerite u rasporedu koji slijedi.

Veselimo vam se!

Gjde? Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

Kada?  u 19:00

Cijena ulaznice? 20 kn, te 50 kn za strano gostovanje Gaza Oakleya

Gdje se kupuju ulaznice? Ulaznice možete kupiti unaprijed, u našoj knjižari u Ilici 68 ili neposredno prije predavanja u Makronovi. 

 

RASPORED PREDAVANJA

27.3. RAZVOJ DJETETA -  kako prilagoditi prehranu I aktivnosti, Jadranka Boban Pejić

3.4. OSNAŽI SVOJE MENTALNO ZDRAVLJE, Bojan Klapčić

 10.4. KVANTNA HARMONIZACIJA, Ivana Hofman 

17.4. JESMO LI POSLJEDNJA GENERACIJA KOJA MOŽE SPASITI SVIJET, Vedran Romac OTKAZANO PREDVANJE

10.5. VEGAN 100%, Gaz Oakly, gostovanje veganskog chefa iz Velike Britanije

22.5. SLATKO BEZ GRIŽNJE SAVJESTI, Dunja Gulin

29.5. JEZIK PTICA – veličanstvena poezija u potrazi za duhovnom istinom, Sanda Hržić I Darko Rundek

 

O PREDAVAČIMA

Jadranka Boban Pejić / Prvo ime prirodne prehrane u Hrvatskoj te suosnivačica Makronove i poslovne grupacije Biovega. Zvanje učiteljice makrobiotike stekla je pri Kushijevu institutu u Bostonu. Kreatorica je Makronovine škole prirodne kuhinje te brojnih drugih edukativnih programa. Kao predavačica i edukatorica djeluje diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu. Kao autorica potpisuje niz uspješnica za koje je primila i prestižna svjetska priznanja.

Bojan Klapčić / Psiholog posvećen istraživanju načina kako pojedinci, grupe i zajednice mogu pomagati jedni drugima i sami sebi u postizanju mira i većeg zadovoljstva te ublažiti patnju. Smatra da je posttraumatski transformacijski rast uvijek moguć, posebice kad govorimo o zaštiti mentalnog zdravlja uz aktivniju ulogu u samoizlječenju.

Ivana Hofman / Radiologinja pri Kliničkom bolničkom centru Rebro, health coach, edukatorica kvantne psihokomunikacije (QH) i anatomije emocija, članica Hrvatske udruge za coaching (HUC), NLP Master, voditeljica radionica za sve medicinske djelatnosti te osnivačica projekta Anima Health Institut. U svojem radu spaja tri srodna segmenta: fiziku, medicinu i psihologiju.

Vedran Romac / Socijalni radnik, vegan i predani borac za prava životinja. Već godinama osvaja svojim snažnim i nadahnutim predavanjima koja mnogi smatraju događanjima koja se ne propuštaju i koja se s nestrpljenjem iščekuju. Kao predavač, posebni naglasak stavlja na alarmantno stanje današnjeg okoliša i zdravlja čovjeka, a sa svojom publikom želi podijeliti poruku mira i nenasilja.

Gaz Oakly / Ovaj mlad, globalno popularan Velšanin profesionalni je veganski chef koji kuha od najranije mladosti. Vegan je postao kako zbog suosjećanja prema životinjama, tako i zbog svih dobrobiti koje veganstvo ima kad govorimo o zdravlju i okolišu. Kao chef, edukator i inovator traženi je gost diljem svijeta. Neumorno stvara nove gurmanske kombinacije veganskih specijaliteta. Pokrenuo je vlastiti brend Avant-Gard Vegan koji možete pratiti na Instagramu.

Dunja Gulin / Autorica je nekoliko kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku, edukatorica i chef. Educirala se u Makronovi te na mnogobrojnim programima u Hrvatskoj i inozemstvu. U SAD-u je završila program Plant- Based Nutrition kod dr. Colina Campbella pri sveučilištu Cornell. Pokrenula je svoj projekt Rentaj chefa, piše za časopis Sensa, vodi radionice kuhanja i kuha za veće grupe na raznim seminarima i retreatima.

Sanda Hržić / Darko Rundek

Sanda Hržić je glumica, kazališna redateljica i prevoditeljica s francuskog. Životna je suputnica proslavljenog glazbenika Darka Rundeka s kojim je prevela klasik perzijske sufijske književnosti iz 12. stoljeća Jezik ptica. Posljednjih trideset godina živi i radi između Zagreba i Pariza