Salata od kvinoje i nori alge s kurkumom
Kremasti avokado s orašastom hrskavošću kvinoje, sočni okus citrusa s osvježavajućim nori pahuljicama – to je salata slasnih proturječnosti koje podcrtava začinska toplina kurkume. Više odličnih recepata s kurkumom potražite u priručniku - Kurkuma.
4 porcije
- 1 mala šalica kvinoje
- 4 žlice maslinovog ulja
- 1 žličica kurkume
- 1 limun
- svježe mljeveni crni papar
- 125 grama dimljenog tofua
- 2 zrele rajčice
- 1 avokado
- 1 limeta
- 2 žlice nori pahuljica
Isperite kvinoju i stavite je u lonac. Prekrijte je dvostrukom količinom vode i lonac pokrijte poklopcem. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri, sve dok kvinoja ne upije svu vodu. Ostavite da odstoji.
Pomiješajte maslinovo ulje, kurkumu, malo limunovog soka i malo mljevenog papra kako biste složili preljev.
Zatim pripremite salatu. Grubo narežite dimljeni tofu, nasjeckajte rajčicu. Pomiješajte ih s kvinojom. Umiješajte preljev i ostavite da se ohladi. Netom prije posluživanja ogulite i narežite avokado te ga umiješajte u salatu zajedno s malo soka od limete. Na kraju obilno pospite nori pahuljicama ili natrganom nori algom.
Dobar tek!