Salataodkvinojeinorialge
Autor Garance Leureux

Kremasti avokado s orašastom hrskavošću kvinoje, sočni okus citrusa s osvježavajućim nori pahuljicama – to je salata slasnih proturječnosti koje podcrtava začinska toplina kurkume. Više odličnih recepata s kurkumom potražite u priručniku - Kurkuma.

4 porcije

  • 1 mala šalica kvinoje
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica kurkume
  • 1 limun
  • svježe mljeveni crni papar
  • 125 grama dimljenog tofua
  • 2 zrele rajčice
  • 1 avokado
  • 1 limeta
  • 2 žlice nori pahuljica

 

Isperite kvinoju i stavite je u lonac. Prekrijte je dvostrukom količinom vode i lonac pokrijte poklopcem. Kuhajte 20 minuta na laganoj vatri, sve dok kvinoja ne upije svu vodu. Ostavite da odstoji. 

Pomiješajte maslinovo ulje, kurkumu, malo limunovog soka i malo mljevenog papra kako biste složili preljev. 

Zatim pripremite salatu. Grubo narežite dimljeni tofu, nasjeckajte rajčicu. Pomiješajte ih s kvinojom. Umiješajte preljev i ostavite da se ohladi. Netom prije posluživanja ogulite i narežite avokado te ga umiješajte u salatu zajedno s malo soka od limete. Na kraju obilno pospite nori pahuljicama ili natrganom nori algom.

Dobar tek!