Medicinski medij kuharica

Anthony William, poznatiji kao Medicinski medij i autor istoimenog svjetskog bestselera u novoj knjizi nastavlja oduševljavati informacijama koje nam mogu spasiti život. Evo što o u uvodu nove knjige Hrana koja mijenja život piše legendarna dr. Christiane Northrup...

Anthonyja Williama prvi sam put srela prije dvije godine, na jednom događaju koji je organizirala izdavačka kuća Hay House. Ovaj skroman, samozatajan iscjelitelj promijenio mi je život – uključujući i način na koji jedem i razmišljam o hrani, te način na koji doživljavam Majku Zemlju.

Kao što vjerojatno znate, Anthony je još kao dječak počeo raditi s Duhom. Na taj je način postao kanal koji prenosi informacije iz, za današnju znanost, svjetlosnim godinama daleke budućnosti. To je dar koji mu je omogućio da postane svjestan beskrajno velike patnje na ovom planetu te da po tom pitanju nešto učini. To nešto povezano je s unošenjem mudrosti Majke Zemlje i Majke Prirode u naša tijela, na slasne i zdrave načine, odnosno konzumiranjem voća i povrća koje nam je Majka Priroda tako nesebično osigurala.

Knjiga Medicinski medij: Hrana koja mijenja život puno je šira od preporuke 'da jedete više voća i povrća', koja nam zna ukrasti svu radost i sreću koje osjećamo dok jedemo.

Tradicionalni vam savjeti kažu što biste 'trebali' pojesti kad osjećate poriv za pizzom. Ali u ovoj se knjizi ne iznose nikakvi sudovi. Nema posramljivanja. Nema policije za hranu. Umjesto toga, ova je knjiga uzbudljiv priručnik koji vam nudi vitalnost svih božanskih namirnica koje su nam na raspolaganju, svega što nam zemlja pruža. I sve to na slastan, zdrav i radostan način.

Pomoću Duha, Anthony voću i povrću vraća čaroliju koja znači život. On je pretvara u iskustvo nalik na uzvišenu svijest koja nas počinje transformirati na svim razinama našega bića: tijela, uma i duše.

Dopustite mi da vam dam jedan primjer. Kad vam kaže da jedete divlje borovnice, on ne govori samo o antioksidansima u toj ukusnoj namirnici (što i znanost potvrđuje), nego i o fascinantnim energijama preživljavanja koje su također komprimirane u tom bobičastom voću koje raste i cvjeta u ekstremnim uvjetima. Grmovi divljih borovnica iz američke savezne države Maine opstaju unatoč činjenici da su s vremena na vrijeme spaljeni te činjenici da se tijekom cijele zime grčevito drže smrznutih stijena i, bez obzira na uvjete u kojima žive, i dalje svake godine proizvode veliku količinu slatkih bobica. Kad jedete divlje borovnice, doslovce u tijelo unosite sve te značajke – tu istu nevjerojatnu želju za opstankom, unatoč svemu što je okrenuto protiv njih. Sama činjenica da Duh tu hranu naziva uskrsnućem, dovoljno snažno dočarava koliko je moćna!

Razmotrimo sad skromni i često neopravdano odbačeni krumpir. Duh nam govori da nam, u trenucima kad osjećamo da smo izgubili kompas ili kad nam je pomućena vizija u životu, krumpir daje temeljnu snagu. Dio snage tog gomolja krije se i u njegovoj sposobnosti da crpi visoke koncentracije makro i mikro hranjivih tvari iz tla. On utjelovljuje značajke uzemljenosti i stabilnosti, ali nas i podsjeća na vlastite skrivene darove – aspekte našeg bića koji su, poput krumpira, zakopani pod zemljom. Povrh toga, krumpira se ne moramo više bojati kao užasne 'bijele hrane' koja će nas udebljati – sve dok poznajemo načine kako iskoristiti ono najbolje u njemu. I on nam može pružiti mnoge blagodati. Bijeli sam krumpire desetljećima izbjegavala, sve dok nisam srela Anthonyja. Oni je sada sastavni dio moje prehrane. Ponovno sam ga objeručke prigrlila u svoj život. I pritom nisam dobila nijedan jedini kilogram!

Dok čitate ovu knjigu, povrće i voće počinjete doživljavati na posve nov način. U sebi počinjete osjećati uzbuđenje i zahvalnost što imate bobičasto voće, luk, kokos, banane i sve druge darove koje je za nas priredila Majka Zemlja. Hipokrat, otac suvremene medicine – ujedno i tvorac Hipokratove zakletve koju polažu svi diplomanti medicinskih fakulteta diljem svijeta – rekao je: „Neka hrana bude tvoj lijek, a lijek tvoja hrana.“

Ali u današnjem svijetu brze hrane kako da čovjek zna koju hranu jesti i kada? Kako hrana može biti tvoj lijek? Upravo je to pitanje zahvaljujući kojemu se ova knjiga istinski izdvaja između svih drugih knjiga o hrani koje sam ikad pročitala. Za svaku vrstu hrane navedene u ovoj knjizi, od krušaka do celera, i mnogih drugih, Anthony iznosi zdravstvena stanja i simptome koje će svaka od njih ublažiti. Ali to nije sve. Kad ih jedete, svaka vrsta voća ili povrća također vam pruža određenu vrstu emocionalne i duhovne podrške. I, povrh toga, cijela je knjiga ispunjena ukusnim receptima, lakim za pripremu.

Ali ni to nije sve. Ova knjiga bavi se i neistinama i mitovima o hrani koji nas već desetljećima zbunjuju. Među njima su strah od voća (koji sam i ja osjećala) jer smo prirodnu slatkoću voća pogreškom poistovjetili s 'lošim' šećerima kojim nas današnja industrija bombardira te pogrešno povjerovali da i taj voćni šećer pridonosi pretilosti i lošem zdravlju. Slatkoću voća nikako ne možemo tretirati na taj način. Moramo ga jesti puno više. Otkad sam unijela više voća u svoju prehranu, moja potreba za slatkim (kao što su bomboni, keksi i deserti) gotovo je posve nestala. Jedući datulje, bobičasto voće, svježe naranče i banane, otkrila sam posve nov svijet slatkog uznesenja. I, najiskrenije, to je pravo čudo.

Kad slijedite upute navedene u knjizi, kupovina hrane i njezina priprema poprimaju posve novo značenje, zahvaljujući duhu voća i povrća koji vam se počinje obraćati i djelovati u vašem tijelu i životu. Počinjete osjećati istinsku podršku prirode – i u vama se počinje buditi neki iskonski dio vas. Također, povezujete se s nevidljivim sustavom pomoći, učeći izravno surađivati s anđelima koji imaju moć promijeniti vam život i koji su odgovorni za hranu koja nam je na raspolaganju. Oni osnažuju voće i povrće, štite oprašivače, podupiru rast svakog lista jabuke i zelene salate, pomažu da hrana dođe do gladnih, djeluju s ciljem da se smanji proizvodnja GMO hrane, surađuju s pokretima ekološkog uzgoja hrane i podržavaju ih, pa čak utječu na vremenske prilike. Eto kolika je njihova moć. Ova spoznaja predstavlja veliko olakšanje.

Čitajući ovu knjigu i povezujući se s emocionalnom i duhovnom moći voća i povrća, u sebe unosite snažan lijek. Kad ga počnete uzimati, počinjete osjećati jedinstvo s Majkom koja nas sve podupire – zemljom. A kako se usklađujete sa svijetom anđela, počinjete osjećati i jedinstvo s nebom. Ponovno počinjete osjećati kako se u vama bude nada i vitalnost i ispunjavaju vas.

A to, dragi prijatelji, u čovjeku stvara osjećaj da je pronašao raj na zemlji.

Dr. Christiane Northrup