Baked wild blueberry pancake web

Ovdje navodimo recept za ukusne i hranjive palačinke s divljim borovnicama iz knjige Protokoli za zdravi mozak

Naš mozak je moćan organ, ali i najveća zagonetka u tijelu. Podložan je cijelom nizu neuroloških simptoma, oboljenja i poremećaja među kojima su tjeskoba, depresija, autizam, ovisnosti, poremećaji prehrane, burnout, problemi s kranijalnim i vagalnim živcem, Alzheimerova i Parkinsonova bolest te mnoge druge. Anthony William, Medicinski medij, jedan je od najprodavanijih autora na svijetu, čovjek koji radi s liječnicima i pomogao je nebrojenim ljudima među kojima su i svjetske zvijezde, u svojoj seriji knjiga nudi svoje duboke uvide o zdravlju.

U knjizi Protokoli za zdravi mozak pronaći ćete specifične protokole s listom dodataka prehrani s odgovarajućim dozama, koji ciljano djeluju na više od 300 simptoma i stanja, devet šok-terapija Medicinskog medija, protokol za detoksikaciju od štetnih teških metala s receptima, intenzivne terapije Medicinskog medija i protokoli čišćenja posebno osmišljeni za brzo olakšanje kada je mozak pod opterećenjem, meditacije i tehnike koje podržavaju iscjeljenje mozga te više od 100 novih recepata iscjeljujuće protokole.

 

U PEĆNICI PEČENE PALAČINKE S DIVLJIM BOROVNICAMA
za 6 do 8 porcija

Ove pečene palačinke zabavan su i ukusan način da u svoju prehranu unesete veće količine divljih borovnica. Što je najbolje, ne morate stajati za štednjakom i peći ih. Samo izlijte tijesto u posudu za pečenje i pustite pećnicu da odradi posao!

 

1 šalica kokosova mlijeka ili nezaslađenog bademova mlijeka
1 šalica vode
2 čajne žlice praška za pecivo bez aluminija
1⁄3 šalice i 2 jušne žlice čistog javorova sirupa, te još malo za posluživanje
1 jušna žlica svježe cijeđenog limunova soka
2 čajne žlice ekstrakta vanilije bez alkohola ili 1 čajna žlica čiste vanilije u prahu
½ čajne žlice mljevenog kardamoma
1 ½ šalice divljih borovnica

 

Zagrijte pećnicu na 200 °C.
U blender stavite slanutkovo brašno, kokosovo ili bademovo mlijeko, vodu, prašak za pecivo, javorov sirup, limunov sok, vaniliju i kardamom. Miksajte dok ne dobijete glatku teksturu, 1 do 2 minute. Izlijte smjesu u keramičku posudu za pečenje stranica 25 cm ili sličnu. Po vrhu ravnomjerno posipajte divlje borovnice.
Pecite 35 do 45 minuta dok ne porumeni.
Ostavite da se hladi najmanje 20 minuta.
Na vrh pokapajte još malo javorovog sirupa.
Narežite i poslužite.