Detoks planetopija srijedom
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Dolazak proljeća idealno je vrijeme da krenemo na detoks – obilje zelenih i svježih namirnica, nalet nove energije i topliji duži dani kad volimo biti vani garancija su da ćemo s lakoćom svoje tijelo osloboditi toksina. A kako bismo vam još više olakšali odluku i pomogli da napravite najbolji plan za najbolji detoks ikad na novoj Planetopijinoj srijedi, 11. 4. u 19 sati  o detoksu govore stručnjaci - autori knjige Detoks program od A do Ž, Dunja Gulin i Mario Valentić.

Iako će prirodni detoks program kakav zagovaraju Dunja i Mario -  više nego dobro doći baš svakome, evo nekoliko znakova zbog kojih ćete znati da vaše tijelo (a vjerojatno i duh!) doslovno vapi za jednim hitnim detoksom: 

  1. Neprestano osjećate da ste pod stresom, iscrpljeni I umorni
  2. Imate česte glavobolje i/ili osjećaj nedostatka mentalne jasnoće
  3. Imate česte osipe na koži i/ili umoran ten bez sjaja
  4. Prehlade, viroze, gripa i bakterije lako vas „ulove“ i često pijete lijekove
  5. Probava je „problematična“, neugodna i neredovita
  6. Najviše volite jesti prženu hranu, suhomesnate i mliječne proizvode, procesuirane namirnice koje sadrže gluten, šećer i općenito junk food
  7. Svakodnevno konzumirate kavu, alkohol, lijekove ili cigarete
  8. Izloženi ste toksinima iz okoliša poput CO2, cigaretnog dima, herbicida, pesticida, umjetnih mirisa i kemikalija iz domaćinstva
  9. Imate višak kilograma
  10. Često se osjećate da ste u emocionalnom vrtlogu, depresivni, bez motivacije, energije i entuzijazma za život

Ne morate osjećati nijedan od navedenih simptoma a ipak će prirodan i holistički detoks donijeti mnoge dobrobiti, evo samo nekih:  

  1. Prevencija kroničnih oboljenja
  2. Snažniji imunitet
  3. Gubitak viška kilograma
  4. Više energije
  5. Sjajan i čist ten
  6. Čiste bjeloočnice i bistar pogled
  7. Mentalna jasnoća
  8. Uravnotežene emocije
  9. Usvojene nove zdrave navike
  10. Više samopouzdanja i zadovoljstva

A sada je još potrebno malo teorije i puno praktičnih savjeta: Kako provesti detoks? Koliko treba trajati? Što točno trebam jesti? Kako se organizirati? Gdje pronaći podršku? Trebam li vježbati? To su samo neka od pitanja na koja ćete dobiti odgovore na novoj Planetopijinoj srijedi, 11.4. u 19 sati u Makronovi.

Ulaznica je 20 kn, a očekuje vas promotivna prodaja knjige Detoks program od A do Ž kao i brojnih drugih Planetopijinih naslova.