Champurrado za doručak
1. veljače 2017
U Meksiku ljudi prije posla čekaju u redu za šalicu ovog prefinog i hranjivog napitka. Priuštite si slatko buđenje s veganskom verzijom champurrada Dunje Gulin iz kuharice Doručak.
- 2 žlice palente ili kukuruznog brašna
- 2 žlice mljevenog amaranta (sameljite u mlincu za kavu)
- 1/2 štapića cimeta ili vanilije
- 250 ml vode
- 1 prstohvat soli
- 400 ml mlijeka (sojino, zobeno)
- 25-50 g tamne čokolade
U loncu pomiješaj prva četiri sastojka i stavi na srednje jaku vatru. Kad smjesa zakipi, dodaj sol i kuhaj poklopljeno desetak minuta na laganoj vatri. Kuhanoj smjesi miješajući dodaj mlijeko. Kad zakipi, dodaj još i kockice tamne čokolade i miješaj dok se potpuno ne rastope. Posluži vruće!