1. veljače 2017

Champurrado za doručak

W1siziisijiwmtcvmdivmtcvotl6axyynjdsmf9nzwtzawnrav9jb2tvbgfkbmlfbmfwaxrha18uanbnil0swyjwiiwidgh1bwiilci3odb4ndawiyjdxq?sha=a3299a15c40684b9
Autor Dunja Gulin

U Meksiku ljudi prije posla čekaju u redu za šalicu ovog prefinog i hranjivog napitka. Priuštite si slatko buđenje s veganskom verzijom champurrada Dunje Gulin iz kuharice Doručak

  • 2 žlice palente ili kukuruznog brašna
  • 2 žlice mljevenog amaranta (sameljite u mlincu za kavu)
  • 1/2 štapića cimeta ili vanilije
  • 250 ml vode
  • 1 prstohvat soli
  • 400 ml mlijeka (sojino, zobeno)
  • 25-50 g tamne čokolade

U loncu pomiješaj prva četiri sastojka i stavi na srednje jaku vatru. Kad smjesa zakipi, dodaj sol i kuhaj poklopljeno desetak minuta na laganoj vatri. Kuhanoj smjesi miješajući dodaj mlijeko. Kad zakipi, dodaj još i kockice tamne čokolade i miješaj dok se potpuno ne rastope. Posluži vruće!