Gmo

Na novoj 'Planetopijinoj srijedi' 18.4. u 19 sati uvaženi hrvatski znanstvenik prof. dr.sc. Marijan Jošt objasnit će što je zapravo genetički inženjering te predstaviti dio svojih spoznaja o GMO-u i kako se njime mijenja genetika života na zemlji, pridonosi li GMO doista većim prinosima i drugim kontroverzama koje se vežu uz ovu temu.

Vjerujete da u Hrvatskoj nema GMO hrane ili da znate dovoljno o toj temi i stoga se osjećate sigurno? Istina je vjerojatno nešto drugačija: moguće je da svakodnevno konzumiramo GMO namirnice, a da toga nismo ni svjesni, dok nas većina ne zna koje su sve potencijalne posljedice toga. Dr. Marijan Jošt, sveučilišni profesor genetike i oplemenjivanja bilja i autor knjige GMO - (iz)um bez (raz)uma  (Omega lan, 2016.), jedan je od vodećih domaćih stručnjaka koji već dugi niz godina javno progovara o prijeporima GMO-a i biotehnologije u poljoprivredi te kako to izravno utječe na naš svakodnevni život, zdravlje i budućnost – nas samih, ali i našeg planeta.

Na novoj 'Planetopijinoj srijedi' ovaj će uvaženi znanstvenik objasniti što je zapravo genetički inženjering te predstaviti dio svojih spoznaja o GMO-u i kako se njime mijenja genetika života na zemlji, pridonosi li GMO doista većim prinosima te govoriti o drugim kontroverzama koje se vežu uz ovu temu.

Priča o GMO-u je priča o brizi za život na planeti Zemlji. Uoči skorog Dana našeg planeta pozivamo vas u srijedu 18.4. u 19 sati u Makronovi na predavanje dr. Jošta o ovoj izuzetno važnoj temi za nas i naš opstanak na Zemlji.

Ulaznica 20 kn

Promotivna cijena knjige 'GMO - (iz)um bez (raz)uma'  dr. Jošta te Planetopijinih knjiga.

Prof.dr.sc. Marijan Jošt, najistaknutiji je hrvatski znanstvenik poznavatelj problematike GMO-a te stručnjak za agrikulturnu genetiku, oplemenjivanje bilja i sjemenarstvo.