Molitve tosha silver

Molitve za one koji žude za promjenom predivna je knjiga Toshe Silver koja govori o tome što se može dogoditi kada dopustite Božanskom da preuzme kormilo. Ova zbirka priča i molitvi pomoći će vam da otvorite svoje srce ljubavi, čak i kad vam je teško te tako postati vaš duhovni vodič prepun radosti. Evo jedne od priča iz knjige...

"Nekidan sam naletjela na staroga prijatelja Jona u redu u trgovini cjelovite hrane. „Tosha”, uzviknuo je široko se smiješeći, „u posljednje vrijeme pišeš knjige o samopomoći, zar ne?”

Dugo sam ga i upitno gledala, i budući da se red protezao straga sve do odjela s kombuchom, počela sam mu objašnjavati.

„Ma ne radi se baš o samopomoći. To je za mene poput preuređenja zatvorske ćelije. Znaš, promijeniš taj ružni dvosjed, objesiš nove zavjese, možda dodaš lijep čupavi tepih. Kao bonus pokazat ćemo ti i kako privući pravoga partnera s kojim možeš odslužiti kaznu!”

 Jon se hihotao.

„Ali dopustiti Božanskom da te vodi nešto je posve drugo. Tada se predaješ Ljubavi. Zapravo, Ona ovlada tobom…”

(U tom sam se trenutku pitala zvučim li poput nekoga evangeličkog čudaka, ali Jon je slušao s velikom pozornošću. Zato sam nastavila s pričom dok se red polako smanjivao do tezge s kolačićima.)

„Znaš, puno te samopomoći vrti se oko razvijanja novoga, još većega ega. Oko ispunjenja želja. Poput onih konferencija ‘Želim više’. Ali zašto se oslanjati na zadovoljavanje ograničenoga ega i njegovih beskrajnih želja? Zašto ne dopustiti da Nešto Veće preuzme kormilo?”

Kada smo napokon stigli do blagajne, Jonove su oči zasjale.

„Da, shvatio sam”, rekao je i zagrlio me. „Razlika je u tome hoćeš li preurediti zatvorsku ćeliju ili… išetati van.”

„Da!” odgovorila sam.

Zatim smo oboje to učinili."

Promijeni me, Voljeno Božansko, u osobu koja se

uvijek sjeća svoje prave prirode. Probudi me iz zanosa

odvojenosti od Tebe. Upotrijebi me u skladu sa Svojom

željom kao pokretača ljubavi na ovome planetu.