Jm fortier

Iz Kanade nam dolazi Jean-Martin Fortier - svjetski priznati edukator specijaliziran za ekološki uzgoj, inovator i promicatelj ekološke te održive poljoprivrede. Predavanje u  četvrak, 22.11. u 19 sati u Makronovi je rasprodano!

Jean-Martin Fortier međunarodno je priznati praktičar biološki intenzivnoga sustava usjeva s dugogodišnjim iskustvom u organskome uzgoju raznovrsnih kultura. Autor je uspješnice Eko-povrtlar: praktični priručnik za profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima, hrvatski prijevod u izdanju Planetopije. 

Više od 15 godina posvećen je usavršavanju sustava upravljanja manjim poljoprivrednim gospodarstvima s ciljem maksimalnog povećanja produktivnosti i dobiti. Sa suprugom je osnovao imanje Les Jardins de la Grelinette - mikro-gospodarstvo poznato u svijetu po visokoj učinkovitosti i isplativosti. Svoje napore i dalje neumorno usmjerava na razvoj novih metoda i tehnologija.

 

PREDAVANJE - četvrtak, 22.11.2018., u 19 sati (predavanje uskoro rasprodano!)

EKOLOŠKO POVRTLARSTVO – Kako mala imanja mogu mijenjati svijet

Njegovo proslavljeno imanje u Québecu u Kanadi s površinom manjom od 8 000 m2 prekriveno je trajnim gredicama i donosi bruto prihod od 100 000$, s operativnom maržom od otprilike 60%.  Na predavanju će govoriti o svom iskustvu vođenja ovakvog imanja te predstaviti osnovne ideje i praktične savjete opisane u nagrađivanom priručniku Eko-povrtlar kojeg mnogi smatraju jednom od najznačajnijih knjiga o uzgoju hrane. Njome je inspirirao stotine tisuća čitatelja diljem svijeta da dobiju jasnu viziju o ekološkom uzgoju po mjeri čovjeka i prirode.

Ulaznica je 50 kn, a možete je nabaviti u knjižari Planetopija, Ilica 68. Za polaznike masterclass radionice Jean-Martin Foritera 23.11. ulaznica za predavanje uključena je u cijenu radionice uz obaveznu potvrdu dolaska na predvanje na mail info@makronova.com. Na predavanju je osiguran prijevod na hrvatski jezik.

 

MASTERCLASS RADIONICA  - petak, 23.11.2018., 10 - 14 sati 

EKO-POVRTLAR – Profitabilni uzgoj povrća na manjim imanjima

Jean-Martin Fortier na radionici će predstaviti brojne alate za uspješnu ekološku proizvodnju primjenom raznovrsnih tehnika i pomagala te prakse upravljanja imanjem koje utjelovljuju njegov pristup ekološkom povrtlarstvu na manjim imanjima.  Sve nove i osuvremenjene informacije usmjerene su na rad sa živim tlom, novim alatima za obradu zemlje kao i računalno-organizacijskim sredstvima za učinkovito i profitabilno upravljanje ekološkim imanjem. Sve to Fortier kombinira s usporedbama s iskušanim i dobrim stranama standardnih postupaka uzgoja.

Radionica je namijenjena kako onima koji se profesionalno bave ekološkim uzgojem, tako i onima koji se tek planiraju tome posvetiti ili jednostavno imaju svoj mali eko-vrt za osobne potrebe. Uz brojne primjere i praktične preporuke, Jean-Martin Fortier na radionici će podučavati u okviru sljedeće četiri cjeline:

  •  Rad na živom tlu
  •  Noviji alati za obradu zemlje
  •  Zašto primjenjivati standardne operativne procedure
  •  Planiranje usjeva i upravljanje imanjem

Cijena radionice: 350 kn. 

Radionica se održava na engleskom jeziku bez prijevoda na hrvatski jezik.

Informacije i prijave za radionicu su na info@makronova.com te 01/4847119.

Više informacija o predavaču pronađite i na njegovoj web stranici: The Market Gardener

 

Partneri: Biovega, Planetopija, Zrno eko imanje