Unnamed (4)
Autor Vlasta Prohaska

Pozivamo vas na razgovor s Ana-Marijom Jagodić Rukavina o vitalnosti kao životnoj sili koja nas pokreće, u srijedu, 8.5. u 18 sati u Makronovi, Ilica 11/1.

Naučimo li živjeti sa svojim tijelom u ravnoteži, približit ćemo se prirodi, jedni uz druge bliže sa Zemljom. Tada imamo puninu svrhe koju živimo.

Vitalnost je životna sila koja nas pokreće, no koliko zapravo znamo što je vitalnost, koliko je imamo, kako je podržati ili obnoviti? Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike, na ovom će nas predavanju upoznati s dosadašnjim znanstvenim saznanjima o vitalnosti i njezinoj povezanosti s različitm ljudskim funkcijama. Saznanja su to do kojih je došla na osnovu višegodišnjeg interdisciplinarnog istraživačkog rada, intervjua s brojnim stručnjacima kao i dugogodišnjeg iskustva rada s ljudima u svom PBS centru. Rezultat je i nova knjiga Vitalnost – životna sila koja nas pokreće u kojoj donosi i niz praktičnih vježbi.

Želite li ojačati svoju vitalnu energiju ili tražite načine kako održavati svoju vitalnosti? Želite li provjeriti svoju trenutnu, ali i potencijalno dostupnu razinu vitalnosti ili vas zanimaju praktične vježbe za podizanje vitalnosti, svakako nam se pridružite i saznajte  odm domaće stručnjakinje više o podizanju kvalitete života i poboljšanju zdravlja!

Ulaznicu za predavanje (5 eura) možete kupiti u Knjižari Planetopija, Ilica  68 ili u Makronovi, ilica 11/prvi kat neposredno prije predavanja.
 

O predavačici:

Ana-Marija Jagodić Rukavina, magistra kineziologije i inovatorica Body tehnike, metode vježbanja i svjesnoga pokreta koja holistički utječe na cjelokupno zdravlje i blagostanje. Svojim stavovima, voljom za istraživanjem temeljenoj na znanosti osmislila je pristup koji integrira mnoge znanstvene spoznaje o međuutjecaju organskih sustava našega tijela te istočnjačke i drevne spoznaje o podizanju kvalitete života i poboljšanju zdravlja.

Budući da je Body tehnika metoda koja se konstantno razvija, autorica je s godinama primijetila kako ona utječe na razinu energije, raspoloženje, svijest te osobni razvoj vježbača koji je prakticiraju, jednom riječju – na vitalnost. U svojemu se vježbačkom laboratoriju bacila na istraživanje vitalnosti promatrajući je i definirajući kod svojih vježbača.