Iscjeljujuća energija

Svi možemo naučiti raditi s iscljeljujućom energijom, tvrdi Margrit Coates, poznata komunikatorica i iscjeliteljica životinja iz Velike Britanije. U svojoj novoj knjizi Glas životinja opisuje kako se pripremiti za iscjeljenje i kako ga provesti kada radimo s našim kućnim ljubimcima, te koliko stres može umanjiti našu sposobnost da osjetimo, primamo ili dajemo iscjeljujući tretman. 

"Baš kao što podržava uspostavljanje ravnoteže na svim razinama, kao što sam to dala naslutiti, iscjeljenje jača vezu između nas i životinja. Te sam istine postala svjesna jednoga dana dok sam radila s Millie, prekrasnom kobilom, i njezinom vlasnicom, Lauren, uspješnom poslovnom ženom. Bilo je očito da je njihov odnos napet, jer je Millie u Laurenonoj prisutnosti iskazivala znakove tjeskobe, otkrivajući zube, vješanjem ušiju i drhteći. No, Lauren nikad nije povrijedila tog konja i Millieno ju je ponašanje frustriralo.

Ubrzo sam shvatila da se problem odnosio na Laureninu nevjerojatnu napetost izazvanu stresom, zbog čega je zračila kao posvemašnja antiteza iscjeljenja: njezina je energija bila tako neskladna da ju je konj doživljavao kao vriskavu buku. Preusmjerivši svoju pozornost na Lauren, pružila sam joj nekoliko savjeta kako da umiri svoj um, opusti tijelo i koristi umirujuće tehnike disanja. Zatim sam joj, u trenutku kad je pristupila Millie, pomogla da se poveže s izvorom energije iscjeljenja. Ovaj je puta Millie ostala stajati, posve mirna, a njezine su se oči mirno sklopile. Između njih je tekla energija iscjeljenja, a veza koja se pritom uspostavila između njih bila je tako snažna da se Millie okrenula i svoju glavu naslonila na Laurenina ramena. Lauren su preplavile emocije u trenutku kad joj je konj tako snažno iskazao svoju naklonost. U njezinu je ponašanju bilo vidljivo da se u tom trenutku nešto promijenilo u Laureninoj psihi, što će joj pomoći ne samo u njezinu hobiju povezanom s konjima, nego i općenito u životu. Taj mi se prizor, kako se Lauren i Millie dodiruju, duboko usjekao u pamćenje – njihove su me oči promatrale, nježno i sretno.

Savršeno rješenje svjetskih problema bilo bi da svi mi djelujemo vođeni svojim iscjeliteljskim potencijalom; naši bi životinjski prijatelji, sigurna sam, to svim srcem podržali!

Priprema za iscjeljenje

Da bi terapija iscjeljenja bila djelotvorna, za nju se moramo pripremiti na energetskoj razini. To znači:

• Redovito meditirati, provoditi tehnike opuštanja i vježbama disanja umiriti um.

• Poštivati i njegovati svoje tijelo, obraćajući pozornost i na prehranu. Energija tijela podiže se i spušta ovisno o onome što jedemo i pijemo. Određene vrste hrane i pića prekomjerno stimuliraju tijelo ili izazivaju njegovu tromost, dok neke druge vrste hrane i pića dokazano pozitivno utječu na stanice našeg tijela. (Stalno se informiram o hrani koja pozitivno utječe na zdravlje općenito i ne jedem proizvode životinjskog podrijetla iz različitih etičkih razloga.)

• Provoditi vrijeme u vrtu ili prirodi.

• Redovito umjereno vježbati, s ciljem da ojačamo energetsko polje.

• Slušati opuštajuću i umirujuću glazbu.

• Ograničiti vrijeme koje provodimo na telefonima, tabletima itd. Umjesto toga, bilo bi dobro prepuštati se kreativnim i umjetničkim nagonima.

 

Što činiti

• Odaberite trenutak kad vas nitko neće ometati. Isključite sve potencijalne izvore smetnji, kao što su, primjerice, telefon, televizor, radio, tableti itd.

• Želite li stvoriti odgovarajuće ozračje, moguće je da ćete poželjeti slušati neku opuštajuću glazbu, kao što su moji CD-i Animal Healing ili Music for Pets.

• Odvojite nekoliko trenutaka da se opustite i umirite svoje disanje te osjetite unutarnji mir. Energija iscjeljenja potječe iz univerzalnog izvora i nije važno gdje ili što mislimo da je taj izvor. Kako se u vama širi osjećaj mira, razgovarajte sa životinjom i recite joj gdje ćete je dodirnuti.

• Zamislite prekrasnu blagu svjetlost kako dolazi iz izvora iscjeljenja i dodiruje vrh vaše glave, zatim putuje kroz vaše ruke i zrači iz vaših dlanova. Tu iscjeljujuću svjetlost usmjerite prema životinji, pružajući joj pritom i ljubav.

• Rad s energijom iscjeljenja proces je koji se odvija između dva bića, a ne nešto što radimo drugom biću. Svjetlost, nježan dodir ili držanje ruke iznad primateljeva tijela, popraćeni mislima ispunjenima ljubavlju i osjećajem da se povezujete s izvorom, aktivira protok energije iscjeljenja. Možete se služiti cijelim dlanom ili prstom/prstima, ovisno o veličini životinje s kojom radite. Ruke su mirne tijekom terapije. Jedini bi pokret trebao biti onaj kad ruku pažljivo premještate na drugi dio tijela životinje. Dodirujte samo mjesta na kojima je životinji dodir ugodan.

• Nemojte energiju iscjeljenja usmjeravati ili si zadati neki konkretan zadatak – zadaci i upute posljedica su ega koji se pokušava nametnuti u tom procesu. Rad između duša dopušta izvoru iscjeljujuće energije da radi s urođenom mudrošću životinje. Središte vašeg srca neka bude otvoreno i neka zrači bezuvjetnom ljubavlju. To je najsnažniji oblik iscjeliteljskog rada.

• Energija iscjeljenja može se kanalizirati putem čakri (središta duhovne snage smještenih u tijelu); a pritom znajte da životinje imaju osam glavnih čakri, dok ljudi imaju njih sedam. Osma i najvažnija glavna čakra u životinja nalazi se na području ramena. To je početna točka terapije iscjeljenja. Ako je to moguće, prvi ćete kontakt uspostaviti s ramenima gdje se nalazi glavna čakra životinja: glavna brahijalna čakra.

• Putem ove čakre možete kanalizirati cijelu terapiju. Odatle se energija iscjeljenja širi cijelim tijelom, sve do mjesta gdje je pomoć potrebna ili do bilo koje druge razine koja je treba – mentalne, emocionalne ili fizičke.

• Promatrajte reakciju životinje dok kanalizirate energiju iscjeljenja.

• Terapija iscjeljenja trebala bi trajati onoliko koliko je životinja prijemčiva za nju. I kratka terapija može biti jako djelotvorna pa će, ako nemate puno vremena, i nekoliko minuta biti dostatno, ali samo ako ne osjećate vremensku stisku. U trenutku kad se životinja udalji, to je znak da je terapija završila.

• Zahvalite se životinji na vremenu koje je provela s vama dijeleći ovo prekrasno iskustvo, razgovarajući s njom nježnim glasom ispunjenim ljubavlju.!