1y
Autor Vlasta Prohaska

Pritisnuti stresom i okidačima svih vrsta, odraslim osobama nije jednostavno svladati a često ni razumjeti emocionalne reakcije. Zamislite koliki je to onda izazov mališanima koji vrlo često i ne znaju razlikovati emocije, prepoznati ih kod sebe ili drugih i ne znaju što im se događa. Kako im pomoći u tome, tema je naše nove Planetopijine srijede.

srijeda, 9. 10. u 18:00
Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

Ulaznice za predavanja (5 eur) možete kupiti u knjižari Planetopija, Ilica 68 i online na linku  

Iako neke jesu, a neke nisu ugodne, emocije nisu ni pozitivne ni negativne već su sastavni dio svakodnevnog života. Kada znamo kako njima upravljati, život je znatno ugodniji i lakši. No da bi naši mališani to mogli naučiti i savladati, potrebna im je aktivna pomoć odraslih. A roditeljima je potrebna pomoć da prepoznaju koje emocije uzrokuju specifično ponašanje kod njihove djece, da znaju kako djeci objasniti što se događa te kako se s time uspješno nositi.

U pomoć svima pristižu slikovnice poput Emociometra inspektora Kroka 1 i 2, Mali dinosauri,veliki osjećaji i Velika knjiga emocija – jer jezikom i stilom primjerenim mališanima kroz igru uče kako razlikovati i razumjeti emocije i uskladiti s time svoje ponašanje.

Zato sve roditelje pozivamo na novu Planetopijinu srijedu kada je naša gošća Tea Knežević, psihologinja i psihoterapeutkinja iz Centra Proventus. Dođite i saznajte što učiniti kada se emocije kod djece jave intenzivno, kada je njima teško upravljati, kako pomoći djetetu da zajedno s vama smiri svoje tijelo, prepozna a ne uguši emociju, kroz čitanje i igru uči o sebi i svojem unutarnjem svijetu i još mnogo toga.

Tea Knežević, magistra psihologije i psihoterapeutkinja. Vodi Centar Proventus gdje radi terapiju igrom s djecom, konzultacije za roditelje te psihoterapiju s odraslima. Autorica je i brojnih terapeutskih slikovnica za djecu.