Djeca i emocije
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Ako se kao odrasle osobe cijeli život trudimo razumjeti i upravljati svojim emocijama i emocionalnim reakcijama, zamislite koliki je to izazov mališanima. Kako im pomoći u tome, tema je naše nove Planetopijine srijede. Pridružite nam se!

Emocije su važan i potreban dio našeg života bez obzira na uzrast. Zahvaljujući njima možemo se suočiti s različitim izazovima koje život stavlja pred nas – emocije nam mogu pomoći da riješimo problem, da prepoznamo što nam je važno, izbjegnemo opasnost, potražimo pomoć. Kada se primjereno javljaju i kada znamo kako njima upravljati, život je poprilično ugodan. No da bi naši mališani to mogli naučiti i savladati, potrebna im je aktivna pomoć odraslih.  A pomoć je potrebna i roditeljima da mogu prepoznati koje emocije uzrokuju specifično ponašanje kod njihove djece, da znaju kako djeci objasniti što se događa te kako si mogu pomoći.

Što učiniti kada se emocije kod djece jave jako intenzivno, kada je njima teško upravljati, kako pomoći djetetu da zajedno s vama smiri svoje tijelo, prepozna a ne uguši emociju, objasnit će nam Tea Knežević, magistra psihologije iz Centra Proventus na novoj Planetopijinoj srijedi, 28.3. u 19 sati.

Srijeda, 28.3. u 19 sati

Makronova, Ilica 11/1

Ulaznica 20 kn, očekuje vas promotivna prodaja brojnih slikovnica kao i nove slikovnice Emociometar Inspektora Kroka i knjiga o roditeljstvu 

Tea Knežević, magistra psihologije. Vodi Centar Proventus u kojem u radu s odraslima koristi znanja iz transakcijske analize, a u radu s djecom terapiju igrom. Autorica je terapeutskih slikovnica za djecu.