12. siječnja 2018

Đumbirasta juha s rezancima

W1siziisijiwmtgvmdevmtivohm5mgyzymtwev9fdw1iaxjzcmv6yw5jaw1hlmpwzyjdlfsiccisinrodw1iiiwinzgwedqwmcmixv0?sha=bfa66a3ee3da2f94
Autor Christina Pirello

Odličan međuobrok ili lagani ručak, ovo jelo iz kuharice Juhe i variva sadrži sve od ukusne bistre juhe do puno povrća i malo tofua, zajedno s ukusnim udon rezancima. Savršen obrok u jednoj zdjelici, a i izvrsna podrška za imunitet. 

za 3-4 tanjura

  • 4 šalice filtrirane vode
  • 10-12 tankih kolutića mrkve narezanih u polumjesece
  • 10 -12 tankih kolutića daikona narezanih na polumjesece
  • 4 suhe shiitake gljive namočene da omekšaju i tanko narezane
  • 1 šalica sitnih cvjetića cvjetače
  • umak od soje
  • sok iz oko 2 cm dugog, naribanog komadića đumbira
  • oko 100 g kuhanih udon rezanaca
  • 2-3 mlada luka, tanko dijagonalno narezana za ukrašavanje
  • pola tostiranog lista nori alge natrganog na komadiće, za posipanje

Vodu i povrće stavite u lonac za juhu, pa poklopljeno na srednjoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na najmanje i polako kuhajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša. Blago začinite umakom od soje i kuhajte dodatnih 5 minuta.

Kod posluživanja rezance podijelite u tanjure i preko njih prelijte juhu. Ukrasite mladim lukom i komadićima nori alge.