Đumbirasta juha s rezancima
12. siječnja 2018
Odličan međuobrok ili lagani ručak, ovo jelo iz kuharice Juhe i variva sadrži sve od ukusne bistre juhe do puno povrća i malo tofua, zajedno s ukusnim udon rezancima. Savršen obrok u jednoj zdjelici, a i izvrsna podrška za imunitet.
za 3-4 tanjura
- 4 šalice filtrirane vode
- 10-12 tankih kolutića mrkve narezanih u polumjesece
- 10 -12 tankih kolutića daikona narezanih na polumjesece
- 4 suhe shiitake gljive namočene da omekšaju i tanko narezane
- 1 šalica sitnih cvjetića cvjetače
- umak od soje
- sok iz oko 2 cm dugog, naribanog komadića đumbira
- oko 100 g kuhanih udon rezanaca
- 2-3 mlada luka, tanko dijagonalno narezana za ukrašavanje
- pola tostiranog lista nori alge natrganog na komadiće, za posipanje
Vodu i povrće stavite u lonac za juhu, pa poklopljeno na srednjoj vatri pustite da proključa. Smanjite vatru na najmanje i polako kuhajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša. Blago začinite umakom od soje i kuhajte dodatnih 5 minuta.
Kod posluživanja rezance podijelite u tanjure i preko njih prelijte juhu. Ukrasite mladim lukom i komadićima nori alge.