Sophie la girafe lifestyle visual 2017 2 (1)

Preslatka žirafa Sophie omiljena je francuska igračka za bebe napravljena od prirodnih materijala. Uz žirafu tu su i prsten i grickalica za zubiće, duda pa čak i pelene s potpisom ovog šarmantnog branda čije proizvode možete pronaći u našim knjižarama i webshopu

Sophie la girafe, kultna je igračka nastala 1961. godine u Francuskoj i od tada nosi titulu najpoznatije prve bebine igračke. Ono što je još čini posebnom je upravo način njene izrade koji je već godinama nepromijenjen. Sophie je proizvedena od 100% prirodne gume (bez ftalata) koja se dobiva iz biljnog soka kaučukovca, od fleksibilnih, obnovljivih materijala i netoksične boje koja se koristi i u prehrambenoj industriji, što znači da je sigurna i prirodna igračka.

Osim što je sigurna i prirodna igračka, žirafa Sophie stimulira svih 5 bebinih osjetila: osjetilo vida, mirisa, dodira, okusa i sluha.

Žirafa Sophie stimulira vid

U prvih nekoliko mjeseci starosti beba ne prepoznaje osnovne boje niti nijanse, već samo velike kontraste, pa je žirafa Sophie obojena dviju kontrastnim bojama - bijelom i smeđom koje privlače bebinu pozornost.

Žirafa Sophie pomaže u razvoju sluha

Za razliku od boja, bebe na zvukove reagiraju od prvog dana. Većina prvih dječjih igračaka pruža “skviktajuće” zvukove, pa tako i Sophie. Taj smiješan zvuk kod pritiskanja pomaže u razvoju bebinog sluha.

Žirafa Sophie razvija osjetilo okusa

Bebina prva prijateljica izrađena je od prirodnih materijala, a njen okus podsjeća na okus bočice za hranjenje i dude tješilice. Tekstura žirafinih nožica, ušiju i rogova izuzetno je mekana i idealna za žvakanje.

Žirafa Sophie razvija dodirni osjet

Mekoća Sophie žirafe podsjeća na teksturu ljudske kože koja bebu podsjeća na majčinu, što joj daje sigurnost i pruža emocionalne reakcije. Beba stvara povezanost sa žirafom koja unapređuje njen zdrav rast i osjećaj blagostanja. Dugi vrat žirafice, idealan je za vježbe izdržljivosti malenih ručica kod nošenja.

Žirafa Sophie unapređuje osjetilo mirisa

Jedinstven miris prirodne gume dobivene iz stabla kaučukovca žirafi Sophie daje prepoznatljivu osobinu zbog koje će je beba naučiti razlikovati od svih ostalih igračaka.

Žirafa Sophie ima puno prednosti i s razlogom je mnogi smatraju najboljom prijateljicom beba. No možda najveća prednost ove igračke je materijal od kojeg je napravljena i činjenica da je to prirodna igračka, 100 % sigurna za djecu.

 

Opis proizvoda preuzet od službenog zastupnika.