10 razloga
Autor Nataša Ozmec

Svi volimo blagdane – obitelj i prijatelji su na okupu, spremamo divne gozbe i častimo se poslasticama, razmjenjujemo nježnost i dobre želje, darivamo se... A za najmlađe najvažniji je poklon vrijeme koje provodimo s njima. Dobra knjiga uvijek jamči da će to vrijeme biti vrijeme smijeha, ljubavi i bliskosti pa i učenja u najboljem smislu te riječi. Ako znamo da naš mozak svijetli dok čitamo, zamislite koliko je svjetlosti kad čitate zajedno sa svojim djetetom.

ZEN PANDA Ova je knjiga naš omiljeni klasik. ZEN PANDA je nježan, pametan, smiješan i pun neobičnih priča za svaku priliku. On je pomalo učitelj, ali puno više brižan prijatelj kojem će vaše dijete rado pružiti ruku kada bude trebalo savjet, putokaz ili utjehu. Jer možete li zamisliti bolje utočište od pandinog mekog zagrljaja? A ova je knjiga upravo to. Zrnca univerzalne mudrosti koje će vaše dijete lako razumjeti.
Dob: od 4 - 104

 

 

Iako ih viđamo na televiziji, posterima, u crtanim filmovima i pričama, možda ne znamo da bi MEDO, LAV, SLON i MORSKA KORNJAČA uskoro mogli postati ugrožene vrste, pa čak i nestati iz našeg svijeta. Predivno ilustrirane slikovnice 10 RAZLOGA DA IH VOLIMO otkrivaju nam ono najzanimljivije o njima – znate li da slonovska krda vode bake? Ili da medvjedi pjevuše kad su sretni, a morske kornjače liju velike slane suze? Pokažimo djeci kako voljeti i čuvati ta divna stvorenja. 
Dob: 3 + 

 

 

DAN SAM SE PRETVORIO U PTICU

A što kad se zaljubi? Ponekad djecu promatramo samo kao... djecu. Ali što kad naše dijete doživi svoj prvi „odrasli“ osjećaj, što kad se u toj nježnoj dobi zaljubi? Prva ljubav je snažna, neupitna i odlučna, ali kako doprijeti do nečijeg srca. Ova nježna priča, s malo riječi i mnogo osjećaja, cijenjenih španjolskih autora, pravo je umjetničko remek-djelo posvećeno prvoj ljubavi.
Dob: 6 +

 

 

MAJMUNIČIĆ MUMI - PRIVATNI DETEKTIV

Ako vaše dijete voli zagonetke, mozgalice, istrage i potrage, a još baš ne može uzeti u ruke Agathu Christie ovo je prava knjiga za vas. Majmunčić Mumi najneobičniji je privatni detektiv kojeg je svijet vidio. Malen je, vječno gladan i teško oblači hlače, ali baš uvijek otkrije krivca. Nestala vam je ogrlica? Netko vam je pojeo ručak? Svratite u jedinstveni ured ovog malog dosjetljivog detektiva koji će začas pronaći prave tragove, a na kraju i dobiti zasluženu nagradu, a vaše dijete svoju prvu pravu knjigu.
Dob: 5+ 

 

IMAM IDEJU I ŠTO SAD S NJOM

Djeca imaju puno ideja. Neke brzo zaborave (nasreću! kao onu da napravite kapu od bundeve ili probate jesti kekse od pijeska), ali neke su im ideje važne i nose ih sa sobom, poigravaju se njima. I koliko god nam se možda učine šašave (jer tko zna, možda će šešir hokaido biti novi hit sezone iduće godine), ideje mijenjaju svijet! Otkrijte što sa svojom idejom u ovoj divnoj knjizi za velike i male sanjare.

Dob: 6+

 

 

I SOB SE ŽELI ZABAVLJATI

Jedan pak neobičan sob zasigurno će vas nasmijati – njegova je avantura sasvim šašava. Ali sob nije uvijek bio takav. Prije nego se otisnuo na ono što je izgledalo kao bezazleni izlet, a pretvorilo se u putovanje života, sob je radije stajao po strani nego da se zabavlja sa svojim prijateljima. Na sreću, na vrijeme je shvatio da tako puno propušta. Neka vas ova slikovnica nadahne i ove se blagdane zajedno sa svojom djecom ludo zabavljajte!
Dob: 4 - 9 

Uskoro u prodaji! 
RIBA ALBA

Riba koja živi sto godina zaista je puno toga vidjela u životu! Pa i to kako se njezin morski dom mijenja, od živopisnog koraljnog grebena koji pršti bojama, oblicima i životom postalo je sivo, neveselo stanište malobrojnim životinjama i mnogobrojnim neobičnim predmetima – ljudskom otpadu. Ovo je priča o Albi, stogodišnjoj ribi koja nije odustajala i tako uspjela obnoviti svoj dom. Priča o svim morima i kako ih možemo spasiti.
Dob: 4 - 9