Preporuke knjiga
Autor Nataša Ozmec, Vlasta Prohaska Jarec

Čitanje divno sladostrasno iskustvo koje odlično ide uz hladnu limunadu i ležaljku. Evo koje knjige vam preporučuju naše kolegice Nataša i Vlasta...

Veganski sladoled

VEGANSKI SLADOLED, Virpi Mikkonen i Tuulia Talvio 

Iako ga volimo cijele godine, ljeti postoji samo jedna savršena slastica. Sladoled i sve što je smrznuto, sladno i ledno. A ova knjiga donosi više od 80 recepata za savršeno zdrave i prefine sladolede i sve sladoledno: torte, kekse, frapee, sorbete, kreme… Ne treba vam čak ni aparat za sladoled, samo zdrave namirnice, blender i – ova knjiga.
 

medicinski medijMEDICINSKI MEDIJ, Anthony Williams

Ovaj je čovjek uzburkao zdravstvene zajednice u svijetu i srušio mnoge tabue. Zdravlje je svakome nadohvat ruke uz prave informacije, tvrdi on – a ljeto idealno da ojačate svoj imunitet do maksimuma, dodajemo mi. Obilje svježeg voća i povrća upravo mami da ih pretvorite u slasne smoothije i raskošne osvježavajuće salate. A s ovom knjigom znat ćete što, kako i zašto. Da ne spominjemo da ćete se osjećati maksimalno dobro.


tijelo i um, istok i zapadTIJELO I UM, ISTOK I ZAPAD, dr. Anodea Judith

Ovo je pozamašna knjiga i baš zbog toga odlična za ljeto kad imate vremena ne samo čitati, nego i razmisliti o pročitanome. Svaka strana pršti uvidima – bilo da želite raditi na sebi ili samo upoznati sustav čakri, ova će vas knjiga povesti na nevjerojatno putovanje po najdubljim zakutcima ljudske duše. Sjajno napisana, čita se poput najnapetijeg romana u kojem ste glavni lik – upravo vi sami!
 

ljetoLJETO, Jadranka Boban Pejić

Ovih tridesetak sjajnih recepata Jadranke Boban Pejić ovjenčanih prestižnom nagradom Gorumand World Cookbook već je godinama klasik. I već godinama nezaobilazna inspiracija za zdravo i slasno ljeto koje pršti bojama, okusima i energijom.

 

prirodno mladiPRIRODNO MLADI, Roxy Dillon

Brine vas boravak na suncu? Brine vas gubitak pigmentacije na koži, brinu vas bore od sunca, starenje kože…? Nemojte više brinuti. U ovoj knjizi naći ćete odgovore na sva pitanja koja se tiču ljepote, a ljeto je idealno godišnje doba da zablistate u punom sjaju!


 

donesi mi nosorogaDONESI MI NOSOROGA, John Tarrant

„Jednom prilikom Yanguan reče svom pomoćniku: "Donesi mi lepezu od nosoroga."
Pomoćnik odvrati: "Slomljena je." Yanguan reče: "U tom slučaju, donesi mi nosoroga.“

Zbunjeni? Zaintrigirani? Konačno ste pročitali nešto što vas je zaustavilo u trenutku, nije predvidivo niti već viđeno tisuću puta i sada imate upitnik iznad glave? Čestitamo – susreli ste se s koanima! Ako vas zaista zanima duhovnost, osobni rast, tražite odgovore i spremni ste ih čuti na način na kojeg do sada niste navikli – ostanite mirni i nastavite čitati Donesi mi nosoroga. 
 

stvorite novo jaSTVORITE NOVO JA, dr. Joe Dispenza

Ako ste čitali knjigu Placebo ste vi ili pogledali bilo koji video dr. Joea Dispenze na You Tubeu, vrlo je vjerojatno da ste se navukli! I niste jedini! Sljedeći korak je čitanje knjige Stvorite novo ja i –još važnije – primjenjivanje ovih principa u svakodnevnom životu. Ozdravljenje, obilje, mistična iskustva, novi posao, nova veza, novi život… isplati li se potruditi stvoriti novo ja ako su to nagrade koje vas čekaju? Odgovor vrlo jednostavan 

 

superhranaSUPERHRANA, Julie Montagu

Ona je zaljubljenica u zdravu hranu i supernamirnice, popularna učiteljica joge i voditeljica radionica kuhanja u Londonu, poduzetnica, autorica i majka četvero djece. Pršti energijom, srdačna i opuštena u komunikaciji (znamo iz prve ruke!) i izgleda kao da će živjeti punim plućima barem do 100. rođendana. Da, želimo jesti ono što ona jede! Dobar tek i dobar život idu ruku pod ruku s njezinom kuharicom.

 

boginje ne stareBOGINJE NE STARE, dr. Christiane Northrup

Život može biti jako dobar, bez obzira na dob u kojoj se nalazimo. Zamislite da je zdravo, vitalno, lijepo tijelo koje vam pruža brojne užitke i radosti vaša realnost! I ne, to nije privilegija mladih (žena)! Nemojte trošiti vrijeme sumnjajući u to. Utrošite to vrijeme na čitanje dr. Northrup. Jer vrijeme je da izgledamo i osjećamo se sjajno!

 

hodočašće dušeHODOČAŠĆE DUŠE, Sonia Choquette

Istinita duboka životna priča zbog koje će vam srce biti dirnuto i nahranjeno osjećajem da nismo nemoćni te da je život pun ljepote i blagoslova bez obzira na dobre i ponekad vrlo zeznute trenutke. Ova slavna autorica i duhovna učiteljica odlučila je prikupiti djeliće svoga skrhanog života otišavši na 800 kilometara dug hodočasnički put  Camino de Santiago. Dok uživate na plaži, uzmite knjigu pod ruku i krenite na put zajedno s njom.