Hof wim ©courtesy of innerfire

Wim Hof dobio je nadimak Ledeni Čovjek oborivši niz svjetskih rekorda povezanih s izlaganjem hladnoći. Njegovi podvizi uključuju penjanje na planinu Kilimandžaro u kratkim hlačama, bosonogo trčanje polumaratona iznad Arktičkog kruga i stajanje u spremniku s ledom duže od 112 minuta.
Kako bi pomogao ljudima diljem svijeta, osmislio je svoju metodu koju je, uz osobnu priču, predstavio u knjizi Metoda Wim Hof od sada i na hrvatskom jeziku. 

A ovo je njegovo pismo čitateljima..

 

Dragi prijatelji,

Što znači aktivirati svoj puni potencijal?
Ja sam svoj odgovor na to pitanje pronašao u burnom razdoblju svog života, kada sam otkrio put koji je promijenio moje uvjerenje o tome za što sam sposoban. Kroz mnoge slomove, pobjede i neočekivane obrate, slijedio sam vodstvo kojem sam uvijek mogao vjerovati – neizmjernu mudrost prirode, koja mi se ukazala kroz moć hladnoće.

Idući tim putem znatiželjno i otvorenog srca, otkrio sam svoj istinski potencijal i iz temelja promijenio svoje uvjerenje o sposobnostima koje posjedujem. Mnogo je više toga nego što se vidi na površini.


Moja priča počinje kad sam kao otac četvero male djece, slomljena srca nakon što sam izgubio ženu pod teretom modernog svijeta, krenuo u potragu za spasenjem duše. Tijekom mojeg iscjeljujućeg putovanja tjerao sam um i tijelo preko granica onog što se smatra mogućim. Pronašao sam radost i nove razine poniznosti u podizanju svoje obitelji. Svaki me korak vodio bliže mom osjećaju svrhe… mojoj životnoj misiji da promijenim svijet. 

To mi je omogućilo da radim s ljudima svih profila, da im pomognem da pronađu i iskoriste svoj kapacitet za snagu, vitalnost i sreću. Također mi je ponudilo univerzalna rješenja za suvremene probleme kao što su upale, stres i promjene raspoloženja te mnoge druge.

U svojoj novoj knjizi Metoda Wim Hof – aktiviraj svoj puni potencijal, govorim o svom osobnom putovanju, no usto vas vodim na vaše eksperimentalno putovanje kako biste istražili tri stupa moje metode i prakticirali je sigurno, u svom ritmu i u svom domu:

  1. DAH: Jedinstvene vježbe kojima ćete promijeniti kemiju svojeg tijela, dobiti energiju i fokusirati um

  2. HLADNOĆA: Sigurne, blage, kontrolirane vježbe za izlaganje hladnoći kako biste potaknuli rad kardiovaskularnog sustava i probudili zatomljenu snagu svog tijela (volim reći da je hladnoća vaš topli prijatelj)

  3. SNAGA UMA: Osnažite volju, postignite unutarnju jasnoću, izoštrite osjetila i probudite urođenu radost življenja

Ti su stupovi moćniji nego što možete zamisliti – omogućuju nam da poboljšamo svoje emocionalno i fizičko zdravlje i mijenjaju vašu fiziologiju kako biste mogli odgovoriti na izazove tijela i uma. Štoviše, u ovo vrijeme zbunjenosti i globalnih previranja knjiga Metoda Wim Hof može vam služiti kao priručnik s jasnim, učinkovitim mjerama za jačanje vašeg imuniteta, hormonalnog i metaboličkog sustava kako biste postigli optimalno zdravlje. 
Pozivam vas da ostavite za sobom svoja dosadašnja uvjerenja i uvjetovanja i procvjetate, postanete divno i moćno ljudsko biće. Ova je metoda pristupačna svima. Ljepota vašeg potencijala čeka da je otkrijete.


U ljubavi i snazi,

Wim Hof

 

Naslovna fotografija Copyright Innerfire BV