Serge jurasunas srijeda

Činjenica je da živimo u vremenu epidemije karcinoma, a izazovi liječenja samo sintetskim lijekovima potakli su nužnost integrativnog pristupa liječenju ove bolesti. Što kaže jedan od vodećih svjetskih stručnjaka s područja naturopatske onkologije, saznajte 28.2. u 19 sati na prvoj ovosezonskoj Planetopijinoj srijedi u Makronovi!

Stručnjaci s područja imunologije, onkologije, naturopatije i nutricionizma rade na prilagodbi onkoloških protokola temeljenih na novim spoznajama i dobrim iskustvima u praksi. U svemu tome, mikrobiom dobiva sve značajniju ulogu.

Jedan od predvodnika ovog pristupa cijenjeni je naturopatski onkolog dr. Serge Jurasunas s dugogodišnjim iskustvom sinergijskog liječenja karcinoma i kombiniranih terapija. S 50-godišnjim iskustvom rada u integrativnom pristupu zdravlju, prof. dr Serge Jurasunas jedan je od pionira prirodne medicine, održao je predavanja u više od 45 zemalja, autor je preko 150 znanstvenih radova i 7 knjiga. Vodi polikliniku za integrativni pristup onkološkim pacijentima u Portugalu i primio je brojna priznanja za pionirski rad u podrčju integrativne onkologije. 

Ne postoji čarobni lijek za rak. Tradicionalna onkologija počiva na mitu da se tumor može uništiti samo sintetskim lijekovima. Takvo je stajalište možda bilo opravdano prije 50-ak godina, ali danas znamo da kemoterapija ne daje očekivane rezultate te da ima mnogo nuspojava i onkolozi često pacijentima ne mogu pomoći ako standardni protokol ne daje rezultate. To je neprihvatljivo, moramo tražiti dalje. Ne kažem da trebamo odbaciti kemoterapiju, ali trebamo naći nešto što će podržati imunosni sustav pacijenata i smanjiti nuspojave.

Njegov rad temelji se na dugogodišnjoj kliničkoj praksi i istraživanju korištenjem netoksičnih terapija koje ciljaju 3 glavna obilježja karcinoma – apoptozu, angiogenezu i imunosni sustav.

Iako targetiranje imunosnog sustava nije nova strategija u komplementarnoj medicini, danas se onkologija otvara prema imunoterapiji te se stvara novi smjer imunoonkologije koji ističe potrebu jačanja vlastitih obrambenih snaga organizma pacijenata.

Odavno sam u „protokol“ počeo uvoditi različite metode liječenja jer je na tumor nužno djelovati s nekoliko strana. Imunosni sustav pacijenata oboljelih od karcinoma je mnogo slabiji od onog zdravih osoba. Jedna od najvažnijih imunosnih stanica su takozvane prirodne stanice ubojice – one su prva linija obrane protiv karcinoma, no često su neaktivne.

Što utječe na jačanje imuniteta te tumorskih supresora, a što na reduciranje tumorskih markera i širenje metastaza, zašto je ključno upoznati se s pojmom mikrobioma, što je arabinoksilan i kakvo je njegovo djelovanje u kombinaciji s kurkuminom te na što ukazuju studije slučajeva oboljelih od raka, saznajte na predavanju ovog cijenjenog stručnjaka u sklopu ciklusa Planetopija srijedom u Makronovi.

srijeda, 28.2. u 19 sati, Makronova, Ilica 11/1

ulaznica 20 kn

Osiguran prijevod na hrvatski jezik. Promotivna prodaja Planetopijinih naslova