Knjizari preporuke

 

Tražite idealni dar za blagdane? Planetopijini knjižari preporučuju vam knjige koje će donijeti puno veselja vašim mališanima, i to tijekom cijele godine. Svatko ima svoju odabranu slikovnicu, a oni su ih pročitali mnogo puta… i još uvijek im se vesele.

Željka Radošić odabrala je slikovnicu Suzy Lee, VAL

„Slikovnica s prekrasnim ilustracijama u kojoj priču pričaju emocije i slike, a ne slova.“

Vlatki Balinčić jako se sviđa PRUTIMIR, Julie Donaldson

„Prigodna, blagdanska slikovnica koja nas na topao i duhovit način podsjeća da je sve oko nas živo(t)!“

Kristini Pavlović jako se svidjela KNJIGA VELIKIH FILOZOFSKIH SUPROTNOSTI, Oscar Brenifier, Jacques Despres

„Ovo mi je jedna od najdražih slikovnica jer na simpatičan, jednostavan i duhovit način objašnjava i prikazuje "velike" filozofske pojmove. Izvrstan uvod u filozofsko mišljenje za djecu.“ 

Željku Roguljić oduševila je knjiga FANTASTIČNE LETEĆE KNJIGE G. MORRISA LESSMOREA, William Joice

"Morris Lessmore volio je riječi. Volio je priče. Volio je knjige." Tako počinje prekrasno ilustrirana priča o knjigama i životu jednog čovjeka koji je čitajući knjige pisao svoj život. Čitajući ih, spremao je svaku u svoje srce, stvarajući prijateljstvo koje nadilazi sve i daje osjećaj povezanosti, topline i sreće. Ljubav prema knjigama i čitanju obogaćuje svačiju životnu priču koja se mijenja kako u nju uđe određena knjiga. Radovalo bi me da svakom djetetu doleti ova fantastična leteća knjiga i svije gnijezdo ljubavi prema knjigama u njegovom srcu."

Naš je Dejan Polovina odabrao PASTELE U ŠTRAJKU, Drew Daywalt

"Vesela i zabavna slikovnica koju su ispisale .. (pazite sad) .. pastele .. i to u štrajku. Zašto u štrajku? U ovoj zanimljivoj slikovnici saznat ćete njihove razloge nezadovoljstva. Ali i način na koji ih je dječačić Duncan poslušao i razveselio veselim i kreativnim raspletom."