Jbpzpnazrnu mala
HRANA ZA ŽIVOT
Uvod u makrobiotičku prehranu
 

SLAVIMO 20. OBLJETNICU!

HRANA ZA ŽIVOT

Uvod u makrobiotičku prehranu

 Planetopijina izdavačka djelatnost počela je točno prije 20 godina, u prosincu 1995. Tada smo objavili našu prvu a danas već i kultnu knjigu Hrana za život koja se u međuvremenu prodala u više od 17 000 primjeraka.

Autori Jadranka Boban Pejić i Zlatko Pejić, avangarda zdrave prehrane u Hrvatskoj i regiji tada su odlučili svoje široko znanje o hrani sažeti u oblik priručnika i kuharice za poklonike makrobiotike i zdravog življenja.

Tijekom svojih 20 godina života ova je knjiga doživjela mnoga izdanja, od malog jednostavnog priručnika do obnovljenog izdanja prekrasno ilustriranog i s brojim fotografijama u boji. Danas je aktualna jednako kao i prije 20 godina jer mnoge postavke o kojima autori govore tek se danas ozbiljno prihvaćaju i potvrđuju kroz znanstvena istraživanja.

Ako vas muče zdravstvene tegobe ili jednostavno želite preispitate svoje prehrambene navike i potražiti prirodna i zdrava rješenja, slobodno posegnite upravo za ovom knjigom s puno povjerenja jer je Hrana za život stekla brojne prijatelje i promijenila mnoge živote!

Knjiga daje pregršt savjeta i objašnjenje na sva elementarna i važna pitanja o prehrani:

  • Što danas uopće znači hraniti se zdravo i cjelovito?
  • Koliko prehrana utječe na naše svakodnevno zdravlje i dobar osjećaj?
  • Koje nam namirnice nisu najbolji prijatelji?
  • Kako prestati zlostavljati želudac?
  • O posuđu, metodama rezanja i kuhanja, te o žvakanju.
  • Čemu nas priroda uči?
  • Zašto je organsko važno?
  • I konačno što jesti za doručak, ručak i večeru uz recepte za tri obroka u sedam dana u tjednu.

Ono zbog čega su je čitatelji zdušno prigrlili je i zbog stila pisanja koji je jezgrovit, lako razumljiv i prisan. Ovo je zaista neizostavna rizinica spoznaja o zdravlju i idealna polazišna točka za sve koji žele učiniti nešto za sebe i unaprijediti svoju prehranu.

Zahvaljujemo se Jadranki i Zlatku na nadahnuću i nepresušnom entuzijazmu, dubokom razumijevanju univerzalnih načela i životnoj posvećenosti prirodnom zdravlju, divnoj tekovini za ove i buduće generacije!