Sladoledna krema od kokosa
Sladoledne kreme imaju neku lijepu nostalgičnu 'vibru'. Ovu brzu verziju iz popularne kuharice Veganski sladoled finskih blogerica Virpi Mikkonen i Tuulie Talvio, nevjerojatno je lako napraviti - treba vam samo par sastojaka. I jedna divna zdjelica od kokosa i žlica od ebanovine Coconut bowls.
Sladoledna krema
- 1 limenka (400 ml) punomasnog kokosovog mlijeka (odležala u hladnjaku preko noći)
- 2 smrznute banane
- 1 žličice ekstrakta vanilije
- 1 žlica javorovog sirupa, po želji
- karamel preljev s maslacem od kikirikija, za posluživanje
Otvorite limenku kokosovog mlijeka, izvadite gustu bijelu kremu i stavite u blender. Dodajte banane i vaniliju i miksajte dok ne bude glatko stružući sadržaj sa stijenki blendera prema sredini po potrebi. Probajte i po želji dodajte javorov sirup. Ulijte u čaše, prelijte karamel preljevom s maslacem od kikirikija i uživajte!
Karamel preljev s maslacem od kikirikija
- 1 žlica maslaca od kikirikija
- 1 žlica javorovog sirupa ili drugog zaslađivača
- 2 žlice nezaslađenog bademovog ili drugog biljnog mlijeka
Stavite sve sastojke u manju posudu i miješajte dok ne dobijete gusti karamelasti preljev.
Više recepata pronađi u izvrsnoj kuharici Veganski sladoled, a zdjelice od kokosa na linku Coconut Bowls ili u našoj knjižari.