2 (5)
Autor Vojo Šindolić

Ivana Biočina promovira promjenu i nov način razmišljanja i u potrošnji i u proizvodnji tekstila. Znanje i vizija boljeg, drugačijeg svijeta i života, ljepota njezinih odjevnih predmeta uronjenih u samu srž održivosti samo su neki od razloga zašto je s Institutom održive mode osvojila društvene mreže koje je donedavno sramežljivo izbjegavala. 

Za sebe kaže da je introvert koji voli šetati po prirodi i čitati knjige, no ona ih i piše – njezina knjiga u izdanju Planetopija je Tiranija mode, a osim toga, Ivana je i dobitnica je nekoliko nagrada, među ostalim stipendije Zaklade Robert Bosch u suradnji s ‘Literaturhaus Berlin’ i nobelovkom Hertom Müller. Znatiželjna i puna nade, neprestano promišlja i stvara te potiče na zajedništvo prema održivom življenju na svim razinama.

O tome što zapravo znači održiva proizvodnja tekstila, tko šije i stvara našu odjeću, kako prepoznati greenwashing, je li moda postala opasna riječ i možemo li stvoriti bolji svijet, saznat ćemo u razgovoru s našom inovativnom i osviještenom autoricom.

Pratite nas na našem Instagram profilu u petak, 21.5. u 10 sati u razgovoru s Ivanom Biočinom.

Budućnost je imenica ženskog roda – zajedništvo i snaga nude utočište i nadu za bolje sutra koje možemo istkati jedino združeni, zajedno.
Ivana Biočina