Prepečeni sendvič
21. siječnja 2021
Dijelimo s vama recept iz divne kuharice Vegan svaki dan, britanske glumice i aktivistice Lucy Watson - pravi zimski comfort food! Za ovaj sendvič Lucy kaže da jo je jedno od najdražih brzih jela. Okusi se sjajno slažu: senf svemu daje odličnu pikantnu notu, pogotovo u kombinaciji s javorovim sirupom, zbog njegove slatkoće. Isprobajte!
1 PORCIJA | 10 MIN.
2 žličice Dijon senfa
1 žličica svježeg kopra
1/2 žličice javorova sirupa
2 kriške kvalitetnog kruha s hrskavom koricom
50 g veganskog sira cheddar, ili nekog drugog sira po ukusu, naribanog
70 g ukiseljenog kupusa s ciklom
2 žličice veganskog maslaca
- U posudi pomiješajte senf s koprom i javorovim sirupom pa dobivenom smjesom premažite jednu stranu svake kriške kruha. Na jednu krišku stavite sir i kiseli kupus te je preklopite drugom kriškom pa čvrsto pritisnite.
- U tavi zagrijte maslac na srednjoj temperaturi pa u nju stavite sendviče. Pecite ih s obje strane, dok ne poprime zlatno-smeđu boju i dok se sir ne otopi. Poslužite.