5 (3)

Dijelimo s vama recept iz divne kuharice Vegan svaki dan, britanske glumice i aktivistice Lucy Watson -  pravi zimski comfort food! Za ovaj sendvič Lucy kaže da jo je jedno od najdražih brzih jela.  Okusi se sjajno slažu: senf svemu daje odličnu pikantnu notu, pogotovo u kombinaciji s javorovim sirupom, zbog njegove slatkoće. Isprobajte!

 

1 PORCIJA | 10 MIN.

2 žličice Dijon senfa

1 žličica svježeg kopra

1/2 žličice javorova sirupa

2 kriške kvalitetnog kruha s hrskavom koricom

50 g veganskog sira cheddar, ili nekog drugog sira po ukusu, naribanog

70 g ukiseljenog kupusa s ciklom

2 žličice veganskog maslaca

 

  • U posudi pomiješajte senf s koprom i javorovim sirupom pa dobivenom smjesom premažite jednu stranu svake kriške kruha. Na jednu krišku stavite sir i kiseli kupus te je preklopite drugom kriškom pa čvrsto pritisnite.
  • U tavi zagrijte maslac na srednjoj temperaturi pa u nju stavite sendviče. Pecite ih s obje strane, dok ne poprime zlatno-smeđu boju i dok se sir ne otopi. Poslužite.