Buddhist gb5ae12f4a 640
Autor Vlasta Prohaska

Mirisni štapići s potpisom Shoyeido sinonim su za vrhunsku kvalitetu, potpuno prirodno podrijetlo i stoljetnu tradiciju japanskog umijeća kreiranja čarobnih mirisnih mješavina. Zato u našoj knjižari i webshopu možete pronaći mirisne štapiće i prekrasne držače za njih, mirisne origami vrećice pa čak i mirisne bookmarkere!

A kako i kada je nastala proizvodnja ovih divnih mirisnih mješavina, saznajte u priči o Shoyeidu...

Prije više od 1400 godina, veliki komad mirisnog drva isplivao je na obalu malenog japanskog otoka Awaji. Shvativši jedinstvenost čudesnog mirisa koji izvire iz drveta, mještani otoka poklonili su ga carici Suiko. S ovim darom dragocjenog drveta započela je nova era profinjenosti i štovanja mirisa u Japanu koja se održala i danas, ponajviše u uživanju u mirisnim štapićima.

Početkom 18. stoljeća, Rokubei Moritsune Hata počeo je primijenjiati nove tehnike pravljenja raznim mirisa koje je naučio kao zaposlenik Carske palače u Kyotu kako bi novi svijet mirisa predstavio i ljudima izvan područja kraljevske obitelji.

Dvanaest generacija kasnije, obitelj Hata nastavlja stvarati nevjerojatan niz mirisnih mješavina. Shoyeido mirisi smatraju se najkvalitetnijim, najprirodnijim mirisima dostupnim na svijetu. 

Shoyeidov proces stvaranja mirisa je umjetnička forma. Visoko obučeni majstori oslanjaju se na stoljetne tajne kako bi stvorili remek-djela mirisa. Ovi vješti obrtnici pažljivo brinu o kvaliteti, ravnoteži i omjeru svakog ručno odabranog prirodnog sastojka. Najmanja varijacija u količini ili kvaliteti bilo koje komponente može dramatično utjecati na ishod. Koriste se samo najkvalitetnije prirodne sirovine. Rezultati su izvanredni, suptilni mirisi koji mame sva naša osjetila - ono što Japanci zovu mon-koh, ili "slušanje mirisa".

O kvaliteti Shoyeido proizvoda možda najviše govori to što su omiljeni mirisi u većini hramova u Japanu. No, ekskluzivne jedino po kvaliteti, jedinstvene mješavine su moderno prirodno rješenje za stvaranje opuštene atmosfere bilo gdje – pročišćavaju prostor za rad, oživljavaju društvena okupljanja, produbljuju prakse joge i meditacije, ili jednostavno stvaraju divno ozračje u vašem domu.

Uz poštovanje okoliša i brigu za održivu proizvodnju, Shoyeido uvijek postavlja i podiže standarde na tržištu mirisa. Štapići ne sadrže sastojke životinjskog podrijetla i nisu testirani na životinjama.

Mirisini štapići s potpisom Shoyeido idealan su proizvod za sve one u potrazi za najkvalitetnijim lifestyle poklonom za sebe i svoje bližnje. Kako potrošači sve više posežu za prirodnim proizvodima kako bi produbili svoje iskustvo i zahvalnost za život, Shoyeido mirisi se izdvajaju kao savršeno, čisto rješenje.
 

Našu ponudu Shoyeido proizvoda provjerite OVDJE.

 

 

Izvor: Shoyeido.com