Pivski kruh maja danica pečanić

Ako i vi imate kod kuće zalihe brašna no kvasac niste uspjeli nabaviti, nemojte odustati od izrade kruha! Evo jedan izvrstan recept bez kvasca iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček Basta.

  • 300 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna
  • 1 žlica praška za pecivo (bez aluminija)
  • 1 ravna žlica soli 
  • 300 ml pive
  • 150 ml sojinog napitka ili vode
  • 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih…)

Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni ili papirom za pečenje obloženi kalup. (Nemojte puno miješati. Smjesa bi trebala biti dosta mekana.) Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C 45-55 minuta.

Fotografija: Maja Danica Pečanić