Pivski kruh s praškom za pecivo
25. ožujka 2020
Ako i vi imate kod kuće zalihe brašna no kvasac niste uspjeli nabaviti, nemojte odustati od izrade kruha! Evo jedan izvrstan recept bez kvasca iz kuharice Kruh i peciva, Maje Kefeček Basta.
- 300 g polubijelog pirovog ili pšeničnog brašna
- 150 g integralnog pirovog ili pšeničnog brašna
- 1 žlica praška za pecivo (bez aluminija)
- 1 ravna žlica soli
- 300 ml pive
- 150 ml sojinog napitka ili vode
- 4 žlice sjemenki (bundevinih, sezamovih, suncokretovih, lanenih, konopljinih…)
Pomiješajte odvojeno suhe i tekuće sastojke. Zatim tekuće sastojke umiješajte u suhe pa sve izlijte u nauljeni ili papirom za pečenje obloženi kalup. (Nemojte puno miješati. Smjesa bi trebala biti dosta mekana.) Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici na 200°C 45-55 minuta.
Fotografija: Maja Danica Pečanić