Moviteti
Autor Vlasta Prohaska

 

 

Tero Isokauppila i Danielle Ryan Broida
ADAPTOGENI
Iscjeljujuća moć suberbiljaka i gljiva

Tero Isokauppila i Danielle Ryan Broida proučavaju adaptogene više od deset godina a svoje znanje saželi su u cjeloviti praktičan priručnik u kojem ćete pronaći najvažnije informacije o 21 najmoćnijem adaptogenu, od onih udomaćenih kao što su kurkuma, gineseng i kakao, do manje poznatih, ali danas lako dostupnih, među kojima su reiši, ašvaganda i gotu kola. U knjizi ćete pronaći znanstveno potkrijepljena saznanja i preporuke za uzimanje, savjete za sigurnu kupnju i odgovore na pitanja kada, kako i zašto uzimati adaptogene. Budući da se adaptogeni po definiciji ne mogu svesti na samo jedan konkretan povoljni učinak, knjiga donosi kategorizaciju za lakše snalaženje: adaptogeni za obranu koji su najbolji za potporu imunosnom sustavu i za ljepotu, adaptogeni za postizanje rezultata – za energiju i koncentraciju, i adaptogeni za obnavljanje – za ublažavanje stresa i dugovječnost.

 

Michael Bernard Beckwith
ŽIVJETI SVOJU VIZIJU
Aktiviraj svoje jedinstvene darove i najveće potencijale

„U knjizi Živjeti svoju viziju Michael Beckwith otkriva tajnu duboke posvećenosti duhovnom razvoju i otvara beskrajne mogućnosti u našem životu.”
dr. Deepak Chopra

Zašto vam je dano neprocjenjivo blago – vaš život – i kako ćete iskoristiti jedinstveni spoj darova, vještina, iskustava i perspektiva koje samo vi posjedujete? Duhovni učitelj Michael Bernard Beckwith u svojoj knjizi Živjeti svoju viziju – nezaobilaznom suputniku za svakoga tko želi ubrzati svoju duhovnu evoluciju – opisuje sveobuhvatni proces životnog vizionarstva, transformacijsku metodu dubokog istraživanja i duhovne prakse usmjerene na napredak, razvoj i otkrivanje vlastite duše. „Kad se vaše misli i djela počnu usklađivati s imperativima vaše duše”, kaže Beckwith, „u svom životu uživate punu podršku svemira.” Ovaj karizmatični učitelj dijeli s nama neprocjenjivo vrijednu metodu za navigaciju kroz sve faze vašeg evolucijskog putovanja i ostvarenje vašeg najvišeg poziva na način svojstven samo vama.

 

Dr. Joel Fuhrman
PRIRODNA RJEŠENJA ZA DIJABETES
Revolucionarni plan prehrane za prevenciju i ozdravljenje

Dr. Joel Fuhrman, autor uspješnice Superimunitet i jedan od vodećih stručnjaka preventivne medicine, u ovoj nas knjizi upoznaje sa svojim znanstveno dokazanim i praktičnim rogramom prehrane koji je pomogao mnogim oboljelima od dijabetesa, visokog krvnog tlaka i srčane bolesti da smanje ili čak prestanu uzimati lijekove i značajno poboljšaju kvalitetu života.  
Program dr. Fuhrmana u prvi plan stavlja kvalitetu konzumiranih namirnica, ovisno o količini mikronutrijenata (vitamini, minerali i fitokemikalije) i makronutrijenata (masnoće,ugljikohidrati i bjelančevine) koje sadrže po kaloriji, kako bi se individualne potrebe zadovoljile bez suvišnih kalorija. Knjiga Prirodna rješenja za dijabetes nudi detaljna objašnjenja prednosti visokokvalitetne prehrane temeljene na povrću, grahoricama, sjemenkama i orašastim plodovima te će pružiti novi pogled na zdravlje oboljelima od dijabetesa tipa 2, ali i onima oboljelima od dijabetesa tipa 1 koji ovim načinom prehrane mogu smanjiti potrebu za inzulinom.

 

Thich Nhat Hanh
LJUTNJA
Kako pretvoriti srdžbu u unutarnji mir

Ljutnja je poput djeteta koje jauče, pati i plače. Djetetu je potrebna majka koja će ga zagrliti. Vi ste majka svom djetetu, svojoj ljutnji. Kao jedna od najsnažnijih emocija, ljutnja nam može narušiti zdravlje i duhovni razvoj te uništiti život. Omiljeni budistički učitelj Thich Nhat Hanh u ovoj nam knjizi nudi alate i savjete za transformaciju odnosa, usmjeravanje energije na iscjeljenje i obnavljanje dijelova nas koji su razoreni ljutnjom. Pokazujući nam da je ona dio nas, umjesto da se borimo protiv nje ili je odbacujemo, uči nas kako prigrliti ljutnju i transformirati je u razumijevanje i suosjećanje prema sebi i drugima.

 

Audrey Penn, Illustracije Ruth E. Harper i Nancy M. Leak
POLJUBAC U RUCI

Uskoro počinje večernja škola za šumske životinje, a rakun Oliver treba krenuti u prvi razred. Ali Oliver ne želi u školu – ne želi ostaviti mamu, svoj dom i igračke. Sve dok mu mama Rakunica ne oda obiteljsku tajnu. Što je „poljubac u ruci“ i kako je pomogao Oliveru da prevlada strah od nepoznatog? 
Ovaj nagrađivani svjetski klasik već više od 30 godina oduševljava podjednako djecu i roditelje, prateći ih u izazovnim i uzbudljivim životnim trenucima porukom da nisu sami, da ih netko voli i misli na njih.