Richard brennan

Richard Brennan, autor izvrsne knjige Kako disati, zajedno s kolegicama iz Njemačke i Hrvatske, predstavit će u Splitu svoju knjigu te revolucionarnu tehniku disanja. Promocija će se održati u srijedu, 25.10. u 18:30, u Knjižnici Marka Marulića.

Alexanderova tehnika je više od jedne “tehnike”. Ona je uzbudljiv susret sa samim sobom.  Pokazuje Vam put ka više budnosti i životnosti u svom tijelu, novu mogućnost kojom svoj odnos sa drugim ljudima, kao i sa svojim pozivom možete kreirati i doživjeti sa više slobode, opuštenosti i zadovoljstva.

Da bismo živjeli moramo disati, a način na koji dišemo može biti presudan za vaše zdravlje, raspoloženje i dobrobit. Loše držanje, stres ili mišićna napetost mogu prirodan čin disanja pretvoriti u naporan rad, a da toga nismo ni svjesni. A disanje nije samo fizička aktivnost, ono je odgovorno i za naše mentalno, emocionalno i duhovno stanje.

Svjesno disanje najvažniji je preduvjet odbacivanja štetnih navika i rješavanja problema s disanjem i držanjem. Knjiga Kako disati pokazuje nam što se zapravo događa u našem tijelu kad dišemo, kako dolazi do problema te kako da ponovno naučimo slijediti prirodan ritam disanja. Kad se vratimo prirodnom disanju promijenit će se i način na koji razmišljamo i djelujemo te kako se osjećamo.

Uz revolucionarnu metodu Alexanderove tehnike te uz mnoštvo praktičnih tehnika, savjeta i vježbi disanja, ova će vam knjiga pomoći da ponovo prodišete i poboljšate sve aspekte svog života. Dnevno udahnemo i izdahnemo oko 20 000 puta – zar ne bi bilo dobro znati kako da to činimo što bolje i učinkovitije?

Srijeda, 25. 10. 2017. u 18:30 

Knjižnica Marka Marulića, Ulica slobode 2, Split

Gosti:

Richard Brennan, autor knjige Kako disati (Irska)

Aranka Fortwängler, akademska glazbenica i profesorica Alexanderove tehnike (Njemačka)

Andreja Tokić, viši fizioterapeut, visi radni terapeut, učiteljica Alexanderove tehnike

Richard Brennan učitelj je Alexanderove tehnike već više od 25 godina, predaje diljem Europe i u SAD-u i direktor je Centra Alexander tehnike u Galwayu, u Irskoj. Autor je osam knjiga, među kojima se ističu Change Your Posture – Change Your Life (Promijenite svoje držanje, promijenite svoj život) i Back in Balance (Natrag u ravnotežu). Predsjednik je i suosnivač Irskog društva Alexander tehnike (ISATT).

Aranka Fortwängler, voditeljica je škole za izobrazbu Alexanderove tehnike u Freiburgu i docentica Alexanderove tehnike na Muzičkoj Akademiji u Karlsruhe (1983-1991). Dugogodišnja voditeljica seminara Alexanderove tehnike u Njemačkoj i Hrvatskoj. Diplomirala flautu na Glazbenoj akademiji u Zagrebu i Freiburgu.