Nagrada 1

Na kraju ove godine, razveselila nas je vijest na koju smo ponosni. Naša je zagrebačka knjižara dobila nagradu Ministarstva kulture osvojivši 2. mjesto u kategoriji najboljih knjižara u lancu. 

U 2023. godini na natječaj Ministarstva kulture prijavilo se 36 knjižara i to najvećim dijelom onih koje djeluju u okvirima knjižarskih lanaca. Prilikom donošenja odluke o najboljima, prvi dio ocjene temeljio se na elektroničkim glasovima posjetitelja i čitateljske publike, koja se u duplo većem broju odazvala ove godine u odnosu na prošlu. Glasovima prikupljenim ovim putem pridružile su se i ocjene Povjerenstva Ministarstva kulture u kojem su Ana Brnardić, pjesnikinja, Lea Kovacs, prevoditeljica i Jasen Boko, putopisac i dramski pisac. O kvaliteti knjižara procjenjivali su na osnovu sljedećih kriterija -  raznovrsnosti ponude u knjižari, uredno poslovanje knjižare i razvoj publike kroz kompetenciju djelatnika, uređenja prostora i izloga, aktivnost na interenetu, itd. 

U obrazloženju za osvojeno drugo mjesto, stoji ovako: 

"Knjižara Planetopija, smještena u srcu Zagreba od samog početka pronosi filozofiju održivosti i života u skladu s prirodom, što se očituje u izboru knjižnih naslova i zanimljivom darovnom programu. Planetopija, osim što nudi i ističe hrvatske autore te kvalitetnu literaturu, ima poseban kutak za dječju razonodu i izimno ugodan prostor za književne događaje za odrasle. Kao u filozofiji less is more, Planetopija u svom nevelikom prostoru knjižare nudi velik izbor naslova za razne ukuse. Naravnom, Planetopija je ušla u kategoriju lanca knjižara, otvorivši jednako prepoznatljiv, pomno osmišljen prostor s istaknutim mjestom za knjigu u centru Pule."

Hvala svima što ste nas podržali kroz glasanje na natječaju Ministarstva kulture i svima koji nas sve ove godine podržavaju birajući našu knjižaru kao omiljeno mjesto kupovine knjiga u Zagrebu!