Meki sir od badema i indijskih oraščića u roli
25. veljače 2021
Dijelimo s vama recept za slasni veganski sir od badema i indijskih oraščića iz naše nove kuharice Veganski sirevi Marine Brekalo.
U slast!
1 šalice badema
1 šalica indijskih oraščića
½ - ¾ šalice bademovog mlijeka
3 žlice prehrambenog kvasca
2 žlice limunovog soka
½ žličice češnjaka u prahu
½ žličice soli ili više po ukusu
Dodaci za oblaganje sira: suhi začini, mrvljeni papar, usitnjeni svježi začini, usitnjeno suho voće, usitnjeni orasi
- Bademe namačite 12 sati, a indijske oraščiće 4-6 sati. Potom ih procijedite i dobro isperite pod mlazom vode te bademima uklonite kožicu.
- Oguljene bademe, indijske oraščiće i sve ostale sastojke stavite u blender i blendajte do kremaste teksture. Ukoliko je gotova smjesa mekana ostavite je nekoliko sati u hladnjaku da se stisne kako biste je mogli lijepo rolati.
- Odaberite dodatke za oblaganje sira rasporedite po silikonskoj podlozi ili masnom papiru pa sir valjajte preko njih kako biste dobili lijep cilindrični oblik sira. Umotajte u foliju i ostavite u hladnjaku najbolje preko noći ili barem nekoliko sati da se dobro stisne.
- Odličan u sendvičima, na tostu, u salatama, kao namaz i umak te kao dio veganskih plata.
Recept preuzet iz kuharice Veganski sir.
Fotografija: Maja Danica Pečanić