Novi naslovi 1
Autor Vlasta Prohaska

Evo kojim naslovima započinjemo 2022. Uskoro u knjižarama!

Thomas Hübl, Julie Jordan Avritt
ISCJELJIVANJE KOLEKTIVNE TRAUME

Duhovni učitelj Thomas Hübl godinama je istraživao zašto stare i naizgled nepovezane traume opstaju u zajednicama i naraštajima. Vrhunac njegova rada je knjiga Iscjeljivanje kolektivne traume, odvažna nova perspektiva o traumi i njezinim vidljivim učincima i najskrivenijim korijenima. Povezujući svoje duboko poznavanje svjetskih mističnih tradicija s najnovijim znanstvenim istraživanjima, autor plete „dvostruku zavojnicu drevne mudrosti i suvremenog razumijevanja.”

Ova knjiga podrobno opisuje Proces integracije kolektivne traume, skupni modalitet za prizivanje, razlučivanje i, naposljetku, rastvaranje zaglavljenih traumatičnih energija, a obuhvaća i eseje stručnjaka kao što su dr. Gabor Maté, dr. Otto Scharmer, dr. Christina Bethell i Ken Wilber. Hübl ne nudi samo napredan pogled na traumu zajednice, već i pogled u budućnost pun nade, jer iscjeljujući i integrirajući traume našeg vremena pomažemo integraciji i iscjeljivanju budućih naraštaja.

 

Michio Kaku
BOŽJA JEDNADŽBA

Michio Kaku, jedan od najpoznatijih fizičara na svijetu, suosnivač teorije struna i autor nekoliko svjetskih uspješnica u svojoj je novoj knjizi u potrazi za svetim gralom fizike – odgovorom na pitanje kako je nastao svemir. Poznat po entuzijazmu s kojim o fizici piše razumljivo i lako, Kaku donosi povijesni presjek najvažnijih teorija, sve do pokušaja monumentalne sinteze, potrage za konačnom jednadžbom čija bi matematička elegancija obuhvatila čitavu fiziku. Bilo bi to najveće znanstveno postignuće, jedinstvena formula iz koje se mogu izvesti sve druge jednadžbe, počevši od velikog praska pa sve do kraja svemira.

*Što se dogodilo prije velikog praska?

• Što se nalazi s druge strane crne rupe?

• Je li putovanje kroz vrijeme moguće?

• Postoje li crvotočine koje vode u druge svemire?

• Postoje li druge dimenzije?

• Postoji li multiverzum sastavljen od paralelnih svemira?

 

Charles Eisenstein
SRCE ZNA DA JE LJEPŠI SVIJET MOGUĆ

Što mi kao pojedinci u vrijeme socijalne i klimatske krize možemo učiniti da svijet postane bolje mjesto? Američki autor Charles Eisenstein u ovoj inspirativnoj knjizi  nudi protulijek prevladavajućem cinizmu, očaju, frustraciji i paralizi. Ova knjiga donosi niz primjera iz stvarnog života koji dokazuju da mali i osobni činovi hrabrosti, ljubaznosti i vjere u sebe mogu promijeniti kulturni narativ separacije, koji je uzrok trenutačne planetarne krize. Iako strahujemo od novog, urušavanje stare priče je nužno kako bismo ušli u novu priču – priču o neodvojivosti. Već intuitivno znamo da je njegovo ključno načelo istinito – neodvojivi smo od svemira i naše bivanje prožima bivanje svih i svega. Iako je put prema ponovnom sjedinjenju pun zavoja i zaokreta, Eisenstein nas podsjeća da ćemo na njemu susretati i druge putnike te tako zajedno ići ususret ljepšem svijetu za koji naša srca znaju da je moguć.

Nova priča doseže kritičnu masu. Ali je li je dosegla? Hoće li je dosegnuti? Možda još ne. Možda je na kritičnoj točki, u trenutku ravnoteže. Možda joj treba težina još samo jedne osobe koja će zakoračiti u neodvojivost da prevagne. Možda si ta osoba upravo ti.

 

Sadhguru
 
KARMA

Jedan od najpoznatijih jogija današnjice u ovoj knjizi objašnjava kako je karma puno složenija nego što to mislimo. Većina ljudi karmu tumači kao bilancu vrlina i mana, zasluga i grijeha, mehanizam koji određuje neumitnost posljedica naših postupaka. Oslanjajući se na razne doktrine, duhovni tragači nerijetko se pokušavaju riješiti karme kako bi živjeli u blagostanju. U ovoj knjizi Sadhguru polazi od iskustvenog, a ne konceptualnog znanja kako bi čitatelja uveo u sam mehanizam karmičkog kotača te odgovora na pitanja svih žednih tragača o tome što karma jest, kako se nagomilava, na koje ju sve načine oblikuje ljudska osobnost te koja je uloga volje, istovremeno ostavljajući čitatelju slobodu upravljanja vlastitom sudbinom.

 

 

Moira Butterfield, Vivian Mineker
KAKO ŽIVE PČELE

Knjiga o pčelama, tim malim stvorenjima čiji je opstanak za Zemlji usko vezan za naš donosi mnoštvo podataka o tome kako i gdje žive, kako komuniciraju, kako grade svoje košnice zašto su tako važne za sve nas, ljude, biljke i životinje. Brujalica je mala pčela medarica koja će djecu, ali i odrasle provesti kroz svoj dom i upoznati nas sa svojim prijateljima. Znate li da pčele obožavaju plesati? Ili da imaju izvanredan osjet njuha? U knjizi su i zanimljive priče o pčelama iz cijelog svijeta, koje potvrđuju da su ova zlatna stvorenja oduvijek cijenile sve kulture.