8. lipnja 2018

Kanten s voćem

W1siziisijiwmtgvmdyvmdgvohy1mmh0bhh1af9ryw50zw5fc192b19lbs5qcgcixsxbinailcj0ahvtyiisijc4mhg0mdajil1d?sha=3e15b0fdd52b8f5c
Autor Jadranka Boban Pejić

Osvježavajuće, slatko, voćno i zdravo. Da, tako mi to volimo. Ako volite i vi, svakako isprobajte ovaj efektan i jednostavan recept Jadranke Boban Pejić iz kuharice Prirodno i slatko

  • 3 šalice jabučnog soka
  • 3 jušne žlice agar-agar pahuljica
  • 1 štapić cimeta
  • 3 klinčića (zdrobiti)
  • 2 jušne žlice rižinog slada
  • 1 crvena jabuka
  • 1 zelena jabuka

 

U jabučni sok stavite agar-agar, cimet  i klinčiće pa polako zakuhajte miješajući. Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri.

Izdvojite cimet i dodajte rižin slad. Jabuke operite, neoguljene ih narežite na kockice pa ih rasporedite u četiri zdjelice.

Prelijte kuhanim sokom i ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na još pola sata.

Umjesto jabuka možete koristiti jagode i sok od jagoda, ili maline i borovnice i sok od miješanog voća. S različitim voćem i sokovima dobivat ćete ne samo različite okuse već i različit izgled. Umjesto cimeta možete koristiti vaniliju u prahu, a umjesto klinčića listiće metvice.