Kanten s voćem
Osvježavajuće, slatko, voćno i zdravo. Da, tako mi to volimo. Ako volite i vi, svakako isprobajte ovaj efektan i jednostavan recept Jadranke Boban Pejić iz kuharice Prirodno i slatko.
- 3 šalice jabučnog soka
- 3 jušne žlice agar-agar pahuljica
- 1 štapić cimeta
- 3 klinčića (zdrobiti)
- 2 jušne žlice rižinog slada
- 1 crvena jabuka
- 1 zelena jabuka
U jabučni sok stavite agar-agar, cimet i klinčiće pa polako zakuhajte miješajući. Kuhajte 10 minuta na laganoj vatri.
Izdvojite cimet i dodajte rižin slad. Jabuke operite, neoguljene ih narežite na kockice pa ih rasporedite u četiri zdjelice.
Prelijte kuhanim sokom i ostavite da se ohladi pa stavite u hladnjak na još pola sata.
Umjesto jabuka možete koristiti jagode i sok od jagoda, ili maline i borovnice i sok od miješanog voća. S različitim voćem i sokovima dobivat ćete ne samo različite okuse već i različit izgled. Umjesto cimeta možete koristiti vaniliju u prahu, a umjesto klinčića listiće metvice.