Points of you

Fotografija nas, baš poput glazbe ili riječi, putem asocijacija može odvesti do posve iznenađujućih i neočekivanih uvida. Upravo se na tom saznanju temelji inovativna i nevjerojatno uspješna igra za stjecanje uvida: dovoljno je postaviti pitanje i prepustiti se intuiciji da nas vodi kroz igru Points of You®, koja je oduševila sve koji su je ikada isprobali. Zašto vjerujemo da će osvojiti i vas?

Metoda i alati Points of you® (Points of You® Punctum i Points of You ® The Coaching Game) inovativna su tehnika utemeljena na radu s fotografijom kao sredstvom pomoću kojeg širimo perspektivu, otvaramo mogućnosti i inspiriramo se na djelovanje. Primjena ove metode je neograničena i svaki put jednako učinkovita! Zbog svoje metodologije stvara ozračje igre i lakoće zbog koje svi sudionici u kratkom vremenu ulaze duboko u proces.

Metoda Points of You® sastoji se od 4 jednostavna koraka te uključuje upotrebu glazbe, fotografija i riječi kao asocijativnih alata koji imaju “neobičnu”, za mnoge često iznenađujuću i neočekivanu moć poticanja uvida. Dovoljno je zaigrati samo „jedan krug" i vidjet ćete sebe u novom svjetlu, dobiti potpuno novi uvid u situaciju u kojoj se nalazite i otvoriti se za nove mogućnosti i rješenja problema koji Vas muče.

Ime Points of You® u sebi nosi malu igru riječi i dvostruko značenje. Kad na engleskom jeziku izgovaramo Points of You® (Točke/dijelovi/elementi Tebe) to istovremeno zvuči kao Points of View (Perspektive ili Točke gledišta). Ta dva značenja odražavaju dva ključna elementa ovih igara - bolje upoznavanje različitih dijelova sebe te sagledavanje tema koje promišljamo iz novih, drugačijih perspektiva. Igra pomaže ljudima da se otvore za nove poglede i razmišljaju “izvan kutije”. Možete je igrati sami, u paru ili u grupama.

Ovaj alat u svakoj situaciji podiže energiju i otvara vidike. Jednom kad usvojite način rada ove igre, na vama je hoćete li je primijeniti za rješavanje osobnih izazova u privatnim odnosima ili za donošenje poslovnih odluka i strategija. Tako je, na primjer, kada se igra u grupi, svaka rečenica, neočekivano ali precizno, značajna za proces, neovisno igrate li se u obitelji ili za konferencijskim stolom velike organizacije koja ovim alatom donosi odluke i rješava međuljudske odnose zaposlenika.

Promatranje svake fotografije pokreće niz asocijacija i emocija u svakom promatraču, i svaki promatrač vidi jedinstvenu stvarnost unutar rubova fotografije. Na taj način svaka fotografija u sebi sadrži bezbrojna značenja. Okvir svake fotografije otvara prozor u sliku, kao i prozor u um promatrača.

Judy Wiser, “Photo Therapy techniques”