24bottle naslovnica

Britanski Guardian navodi kako se svake minute u svijetu kupi milijun plastičnih boca za vodu, a taj broj će porasti za 20% do 2021. Kako bismo spriječili ovu katastrofu, možemo djelovati već danas i jednokratne plastične boce zamijeniti bocama za vodu za višekratno korištenje, idealno napravljene iz materijala koji nisu štetni za zdravlje. Talijanska marka 24bottles svoje je poslovanje posvetila ovom cilju. 

24Bottles talijanska je marka nastala 2013. godine. Od samog početka njihov je glavni cilj rasteretiti naš planet od gušenja jednokratnim plastičnim bočicama proizvodeći visoko kvalitetne, lako nosive i održive bočice za vodu od nehrđajućeg čelika. Duboko vjeruju da pametan dizajn može poboljšati kvalitetu života i zdravlja te podići razinu svijesti o važnosti ekološke održivosti.

Kao kompanija svakodnevno nastoje reducirati utjecaj kojeg imaju na okoliš kroz smanjivanje zagađenja, otpada te reduciranje ugljičnog otiska u atmosferi.

Svakodnevnim korištenjem Urban Bottle ne stvarate otpad koji nastaje korištenjem jednokratnih plastičnih bočica i tako štitite planet.

Broj 008 otisnut na svakoj bočici od pola litre predstavlja iznos CO2 kojeg ste odlučili ne otpustiti u atmosferu koristeći svoju Urban Bottle umjesto jednokratne plastične boce jer je 80 grama (0.08 kg) količina CO2 koja se ispusti u atmosferu pri proizvodnji jedne plastične bočice za jednokratnu upotrebu.  

Od sirovog materijala do gotovog proizvoda, pakiranja i transporta, ove bočice ispuštaju 543,3 g CO2 u atmosferu što je iznos proizvodnje samo 6.45 plastičnih bočica istog volumena. Što je još važnije, ukupna emisija CO2 za proizvodnju, pakiranje i transport svake Urban Bottle svedena je na nulu zbog međunarodnih projekata pošumljavanja u kojima sudjeluju.

24bottles predstavljaju ekološki osviještenu, održivu i zdravu opciju hidratacije u hodu. Provjeri ponudu ovih bočica na linku ili svrati u našu knjižaru!