25 neil mcnulty (fotografija by maja sokolean)

Gost nove „Planetopijina srijede“ iskusni je irski herbalist, naturopat i iridolog, Neil McNulty govorit će o herbalnoj medicini i primjeni biljnih tinktura u rješavanju zdravstvenih problema te osnovama iridologije.

 

Srijeda, 7.11. u 19 sati

Makronova, Ilica 11/1

Ulaznica je 20 kn uz promotivnu prodaju brojnih Planetopijinih naslova

Terapeutski potencijal ljekovitog bilja poznat je već stotinama godina kroz herbalnu i kinesku tradicionalnu medicinu čiju učinkovitost dokazuje uspješna primjena kroz stoljeća, ali i suvremena znanost. Stoga ne čudi da se sve veći broj ljudi okreće komplementarnim i prirodnim terapijama za tretiranje najčešćih tegoba današnjice, bilo u vidu podrške klasičnim terapijama, metode tretiranja i liječenja ili kao načinu učinkovite prevencije. Tako je i kod nas, kao i u cijeloj Europi, sve jači trend potražnje za učinkovitim pripravcima na bazi ljekovitog bilja.

Irski herbalist i naturopat Neil McNulty s bogatim iskustvom komplementarne prakse, govorit će o ljepoti i učinkovitosti herbalne medicine te o primjeni odabranih biljnih tinktura za tretiranje uobičajenih tegoba, naglašavajući važnost individualnog pristupa. Predavanje će nadopuniti predstavljanjem iridologije, znanosti dijagnostike zdravstvenog stanja pomoću pregleda šarenice oka.

Znanja iz herbalne medicine, holističke iridologije i iskustvo s kineskom energetskom medicinom daju mi alternativnu perspektivu i pomažu mi zadobiti uvid u sasvim drugačiji spektar podataka koji se odnose na trenutno stanje pacijenta. Sve te informacije omogućuju cjelovit pristup usmjeren na pacijenta. Kao naturopat slijedim pravila prirodnih terapija koje je najbolje sažeo sam Hipokrat: “Puno je važnije poznavati osobu koja je oboljela od neke bolesti, nego bolest od koje je osoba oboljela.”

Neil McNulty osnivač je centra za naturopatsku i herbalnu medicinu Herba Vitalis. Educirao se na školi za holističku iridologiju u Cambridgeu i praktičar je s bogatim iskustvom u različitim tehnikama integrativne medicine. U Međunarodnom centru za tradicionalnu kinesku medicinu Sveučilišta Guangzhou stekao je certifikat za naprednu praksu. Također je učitelj herbalne medicine i iridologije te je podučavao na Koledžu za naturopatsku medicinu u Dublinu. Trenutno djeluje u Zagrebu.

 

Radionica u Makronovi : Herbalizam i iridologija – saveznici vitalnosti

11.11. (10 – 14.30 sati)

Neil McNulty održat će i radionicu u Makronovi na kojoj ćete naučiti: 

 • Praktične vježbe samopromatranja šarenica kroz koje dobivate uvide o svom psihofizičkom stanju i tipu konstitucije. Sve prema načelima i teoriji iridologije.

 • Kako tretirati uobičajene izazove organizma (stres, PMS, metaboličke poremećaje, infekcije respiratornog sustava, alergije, umor itd.) biljnim pripravcima.

 • Principe naturopatije i kako se koriste kod tretiranja različitih zdravstvenih izazova.

 • Jasnije opažati i reagirati na promjene u organizmu.

 • Osnove „sezonske medicine“, tj. tretiranje organizma biljnim pripravcima tijekom različitih godišnjih doba.

Cijena radionice je 590 kn. Prijave za radionicu su obavezne na info@makronova.com ili 01/ 4847 119.