Knjige u najavi za ljeto 2021
Autor Vlasta Prohaska

Jedva čekamo!

Wim Hof
METODA WIM HOF

Nizozemac Wim Hof već je duže vrijeme poznat hrvatskoj javnosti i samo se čekalo da napokon napiše svoju knjigu. Vlasnik je 20 svjetskih rekorda u preživljavanju na ekstremnim temperaturama, ronjenju u ledenoj vodi ili trčanju kroz pustinju bez vode. Za dugovječnost i čelično zdravlje preporučuje vježbe disanja, tuširanje hladnom vodom i vježbe za um. No osim njegove priče, knjiga napokon otkriva u čemu je tajna metode Wim Hof za koju kaže: “Moja metoda je vrlo jednostavna, dostupna i znanstveno ispitana. Svi mogu sudjelovati, nema dogme, samo prihvaćanje. Samo sloboda.“

 

Minimalisti: Joshua Fields Milliburn i Ryan Nicodemus
VOLI LJUDE, KORISTI SE STVARIMA

Želite li život s manje stvari, manje stare krame, manje stresa, duga i nezadovoljstva, a više vremena, više smislenih odnosa, više rasta, doprinosa i zadovoljstva? U svojoj knjizi Voli ljude, koristi se stvarima, autori Joshua Fields Millburn i Ryan Nicodemus, poznatiji kao dvojac Minimalisti čiji dokumentarac Less is Now možete pratiti i na Netflixu, idu dalje od pukog otpuštanja materijalnih stvari da bi nam pokazali kako minimalizam pomaže u preispitivanju i zacjeljivanju sedam najvažnijih životnih odnosa: sa stvarima, istinom, jastvom, novcem, vrijednostima, kreativnošću i ljudima. Na temelju vlastitog iskustva, i iskustva ljudi koje su susreli na svom minimalističkom putovanju, pokazat će vam kako živjeti ispunjeniji i smisleniji život. Jednom kad imate manje možete napraviti mjesta za ono čega vam treba više.

 

Isabel Wilkerson
KASTE: Laži koje nas razjedinjuju

Isabel Wilkerson, dobitnica Pulitzerove nagrade za novinarstvo, napisala je briljantnu studiju današnjeg društva, njegovog prikrivenog kastinskog sustava te izvora nejednakosti među ljudima. Uspoređujući rasni sustav u Americi te kastinski u Indiji i Trećem Reichu, otrježnjujuće i kirurški precizno Wilkerson piše o uzrocima, posljedicama i preduvjetima za napuštanje kastinskog sustava. Iako gradi slučaj na primjeru američkog društva, univerzalnost poruke tiče se svih čitatelja. Podjele među ljudima su arbitrarne i baziraju se na lažima te uzrokuju neviđenu patnju i nebrojene društvene nepravde. Za sve koji žele drugačije društvo, bez obzira o kojem kutku planeta se radi, ovo je obavezno štivo. 

 

 

Dr. Christiane Norturhup
ŽENSKO TIJELO, ŽENSKA MUDROST

Otkako je prije dvadesetak godina objavljena knjiga Žensko tijelo, ženska mudrost američke ginekologinje dr. Christine Northrup, interes za ovu knjigu ne jenjava. Zato će mnoge razveseliti da tijekom ljeta stiže veliko prošireno izdanje dopunjeno brojnim novim istraživanjima, spoznajama i savjetima u kreiranju cjelovitog ženskog zdravlja. Knjiga koja je promijenila život brojnim ženama i započela pravu revoluciju u promišljanju ženskog zdravlja, predstavlja pravu enciklopedija i spoj najboljeg iz medicine i holističkog pristupa zdravlju za svaku ženu.