Dobarzivot web
Autor Vlasta Prohaska

Kada biste morali donijeti odluku života, upravo sada, kojim ćete smjerom krenuti prema zdravlju i sreći, koji bi to bio? Biste li odlučili svaki mjesec više novca položiti na štednju? Promijeniti karijeru? Više putovati? Koja bi vam jedna jedina odluka mogla jamčiti da ćete, kada doživite duboku starost i osvrnete se, duboko u sebi znati da ste dobro živjeli?

Harvardsko istraživanje sreće došlo je do univerzalnog odgovora na temelju proučavanja života tisuća ispitanika, a suvoditelj istraživanja i ugledni znanstvenik stiže u Zagreb!

Harvardsko istraživanje razvoja odraslih započelo je davne 1938. i još uvijek traje. Umjesto da pokušaju odgovoriti na pitanje što ljude čini bolesnima, znanstvenici su napravili važan zaokret i usredotočili na ono što ljude čini zadovoljnima. Ovo dosad najdulje longitudinalno istraživanje ljudskog života proučilo je više od 2000 ispitanika kroz tri naraštaja te se i dalje razvija i širi, a hrvatska publika imat će jedinstvenu priliku iz prve ruke čuti više o važnim spoznajama ovog istraživanja jer u Zagreb stiže klinički psiholog s Harvarda dr. sc Marc Schulz, jedan od aktualnih voditelja istraživanja i koautor knjige Dobar život: najveće znanstveno istraživanje sreće u izdanju Planetopije.

Dr. sc. Marc Schulz ovogodišnji je  key note speaker u sklopu HR Weekenda i u Rovinj stiže pod pokroviteljstvom Algebra MBA poslovne škole. A u Zagrebu će, u utorak  24. rujna u 18 sati u dvorani Muzičke akademije održati predavanje za širu javnost u organizaciji Planetopije, u kojem će predstaviti svoj rad i otkrića harvardskog istraživanja o ključnim čimbenicima tjelesnog i mentalnog zdravlja i dugovječnosti. Njegovo izlaganje jedinstvena je prilika jednako za stručnjake s područja mentalnog i tjelesnog zdravlja kao i za širu publiku koja će dobiti vrijedne uvide o tome što doista ljude održava zdravima i sretnima.

Predavanje će se održati uz prijevod, a ulaznice po cijeni od 15 eura možete kupiti već sada u knjižari Planetopija, Ilica 68 i online na linku ULAZNICE. 

Dr. sc. Marc Schulz klinički je psiholog i suvoditelj Harvardskog istraživanja razvoja odraslih. Dodatno, vodi i program za znanost podataka (Data Science) te je ranije bio predsjednik odjela za psihologiju i programa za kliničku razvojnu psihologiju na Bryn Mawr sveučilištu. Dr. sc. Schulz je diplomirao na Sveučilištu Amherst, a doktorirao kliničku psihologije na Sveučilištu u Kaliforniji. Radi kao terapeut s postdoktoratom zdravstva i kliničke psihologije Medicinske škole Harvarda.