Domaća veganska bijela čokolada
Ovaj i još puno drugih prekrasnih recepata za slastice od čokolade, potražite u popularnoj kuharici Maje Kefeček ČOKOLADA,
Veganska bijela čokolada
- 30 g kokosovog ulja
- 50 g kakao maslaca
- 3 žlice agavinog sirupa
- 30-50 g bademovog brašna
- 1 žličica vanilije u prahu
Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, bademovo brašno i vaniliju.
Razne dodatke, kao što su, na primjer, listići badema, latice ruže, crveni papar, cvjetovi lavande i sl. možete umiješati u toplu čokoladu ili posuti po vrhu prije nego se stvrdne.
Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku.
Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku.
Napomena
Umjesto bademovog brašna možete korisiti i samljeveno kokosovo brašno: stavite 30 g.
Za tvrđu čokoladu povećajte količinu kakao maslaca i smanjite kokosovo ulje po želji. Ako volite jako tvrdu čokoladu možete koristiti samo kakao maslac.
Fotografija i stiliziraje hrane: Maja Danica Pečanić