Bijela čokolada

Ovaj i još puno drugih prekrasnih recepata za slastice od čokolade, potražite u popularnoj kuharici Maje Kefeček ČOKOLADA,

Veganska bijela čokolada

  • 30 g kokosovog ulja
  • 50 g kakao maslaca
  • 3 žlice agavinog sirupa
  • 30-50 g bademovog brašna
  • 1 žličica vanilije u prahu

Otopite na pari kakao maslac i kokosovo ulje, dodajte agavin sirup, bademovo brašno i vaniliju.

Razne dodatke, kao što su, na primjer, listići badema, latice ruže, crveni papar, cvjetovi lavande i sl. možete umiješati u toplu čokoladu ili posuti po vrhu prije nego se stvrdne.

Ohladite najprije na sobnoj temperaturi pa čuvajte u hladnjaku.

Poslužite uvijek rashlađenu u hladnjaku.

Napomena

Umjesto bademovog brašna možete korisiti i samljeveno kokosovo brašno: stavite 30 g.

Za tvrđu čokoladu povećajte količinu kakao maslaca i smanjite kokosovo ulje po želji. Ako volite jako tvrdu čokoladu možete koristiti samo kakao maslac.

Fotografija i stiliziraje hrane: Maja Danica Pečanić