Desert s jagodama
Iako su jagode same po sebi slatkiši majke prirode, jako ih volimo dodati ih u deserte u kojem su jagodice glavna zvijezda, a priprema i spravljanje nisu nimalo zahtjevni. Ovaj recept s jagodama Jadranke Boban Pejić iz kuhatice Prirodno bez glutena, upravo je takav - jednostavan, efektan i jako ukusan.
- 24 jagode
- 8 keksa bez glutena I bez šećera
- 50 g crne čokolade bez mlijeka
- 1 šalica bademovog mlijeka
- 3 jabuke
- 4 žlice agavinog sirupa
- 1 žlica aru praha, po želji
Očistite 20 jagoda (4 ostavite za ukras), narežite na četvrtine i podijelite u 4 zdjelice. Izdrobite kekse rukama (za svaku zdjelicu po dva keksa) i pospite po jagodama. Naribajte čokoladu po keksima.
Ogulite jabuke i narežite ih na četvrtine, dodajte agavin sirup i bademovo mlijeko pa kuhajte poklopljeno na laganoj vatri, nakon što zakuha 7 do 10 minuta.
Izmiksajte jabuke štapnim miskerom u kremu i prelijte preko jagoda, keksa i čokolade. Ako volite gušće kreme i teksturu nalik pudingu, dodajte prije miksanja 1 žlicu aru praha. Ostavite da se ohladi i ukrasite jagodama i naribanom čokoladom.
Fotografija: Maja Danica Pečanić