Desert s jagodama
Autor Jadranka Boban Pejić

Iako su jagode same po sebi slatkiši majke prirode, jako ih volimo dodati ih u deserte u kojem su jagodice glavna zvijezda, a priprema i spravljanje nisu nimalo zahtjevni. Ovaj recept s jagodama Jadranke Boban Pejić iz kuhatice Prirodno bez glutena, upravo je takav - jednostavan, efektan i jako ukusan. 

  • 24 jagode
  • 8 keksa bez glutena I bez šećera
  • 50 g crne čokolade bez mlijeka
  • 1 šalica bademovog mlijeka
  • 3 jabuke
  • 4 žlice agavinog sirupa
  • 1 žlica aru praha, po želji

Očistite 20 jagoda (4 ostavite za ukras), narežite na četvrtine i podijelite u 4 zdjelice. Izdrobite kekse rukama (za svaku zdjelicu po dva keksa) i pospite po jagodama. Naribajte čokoladu po keksima.

Ogulite jabuke i narežite ih na četvrtine, dodajte agavin sirup i bademovo mlijeko pa kuhajte poklopljeno  na laganoj vatri, nakon što zakuha 7 do 10 minuta.

Izmiksajte jabuke štapnim miskerom u kremu i prelijte preko jagoda, keksa i čokolade. Ako volite gušće kreme i teksturu nalik pudingu, dodajte prije miksanja 1 žlicu aru praha. Ostavite da se ohladi i ukrasite jagodama i naribanom čokoladom.

Fotografija: Maja Danica Pečanić