Studio roof family
Autor Vlasta Prohaska

Otkako su u ponudi naše knjižare, proizvodi nizozemskog dizajn studija ROOF ne prestaju nas oduševljavati, a sudeći prema vašim reakcijama - nismo usamljeni u osjećaju.  Ako još niste vidjeli što i kako oni rade, svakako svratite do nas i upoznajte se s čarobnim bubama, novim zidnim dekorima u obliku vijenaca, vilinskim konjicem, lastavicama na ljuljački ili pak predivnim leptirima, šumskim ugođajem ili pak originalnim pop-out čestitkama.
Prenosimo priču o peteročlanoj obitelji koja stoji iza imena ROOF.  Evo što kažu o sebi. 

Osnovali smo studio ROOF 2005. zajedno sa svoje troje djece. Inspiraciju pronalazimo u ljepoti djetinjstva, u mašti, u prirodi, različitim narodima svijeta, u umjetnosti i zanatskom umijeću, a ono što nas pokreće je poriv da se kreativno izražavamo i oblikujemo nove slike.

Prvo što smo proizveli bila je kuća za igru (Playhose) od recikliranog papira, koja je sada naš klasik. Ubrzo su uslijedile brojne šarene kućice za lutke, konji, psi, vilinski konjici, drveće, i ne vidimo kraja stvaranju novih poetičnih igračaka i predmeta!

Gledajući posljednjih 15 godina, s ponosom možemo reći da se naši proizvodi prodaju u doista predivnim trgovinama diljem svijeta.

Mi smo obiteljski biznis: fotografija je nastala u našem studiju, a na njoj su naša djeca Stas, Nika i Sonia. Tu su također i Rony s ocem Dickom koji pomaže u administrativnim poslovima, Inès – draga prijateljica i stilistica koje uvijek kreira čarobne scenografije za fotografiranje naših proizvoda, Alica – agentica iz Francuske i Anne – naša produkt dizajnerica.

Sposobnost imaginacije i mašta glavni su motiv svake naše kolekcije i vjerujemo da one nisu vezane uz dob. Naši su proizvodi namijenjeni svim uzrastima, od najmlađih do najstarijih, pozivajući ih da pričaju priče jedni drugima, da nadahnu i da i sami budu nadahnuti.

Naš je moto: „Trči kroz šumu, galopiraj poljima. Oslobodi svoju maštu i igraj se!“