Tončika Cukrov
Polaznici mojih radionica ponekad ponovo dođu na radionicu na kojoj su već sudjelovali i nije im žao sto su opet bili i ponovili gradivo. Ponekad mi kažu da su mi kombinacije složene, ali su jela izuzetnog okusa. Isto tako s vremena na vrijeme napravim jelo koje jako podsjeća na jela iz tradicionalne kuhinje. Često mi znaju reci da su recepti maštoviti i estetski vrlo dotjerani. To je jedan od razloga što su polaznicima radionica moji deserti ne samo ukusni već i oku dopadljivi.

Tončika Cukrov profesorica je povijesti i povijesti umjetnosti, a profesionalno obavlja poslove kustosa. Zanimanje za zdrave stilove življenja i prirodnu prehranu otkrila je početkom 80-ih, a prva znanja s područja makrobiotike stekla je kod Jadranke Boban Pejić te drugih svjetskih renomiranih stručnjaka za to područje. U Makronova centru djeluje kao učiteljica kuhanja te vodi različite radionice i seminare kuhanja. Autorica je kuharica Wok i Klice. Surađivala je na izradi knjige Prirodno i slatko Jadranke Boban Pejić, te Makrobiotičkom kuhinjom oko svijeta.
Često se pojavljuje u medijima i kroz članke, te radio i tv priloge obrađuje teme s područja zdrave prehrane ( Zimnica, Zdrav, ukusan doručak, Lunch paket).