Meditacije v

Ne mogu utjecati na to hoću li se danas susresti s lošim ljudima, ali mogu utjecati na vlastiti pristup njima; ne mogu utjecati na to hoće li me snaći nesreća, no mogu utjecati na to kako ću se nositi s njom te, naposljetku, ne mogu utjecati na to hoće li mi život u svakom trenutku biti sretan, no mogu ga živjeti na način da u svakom trenutku budem vrijedan sreće!

Ovim mislima pozivamo vas na Planetopijinu srijedu u Makronovi, 22.3. u 19 sati, kada će naš gost biti David Pejić!

Postati bolja, zadovoljnija, sretnija osoba oslobođena strahova nije ekskluzivna težnja današnjeg doba. Tome su, čini se, težili i ljudi prije 2 tisuće godina, pa čak i rimski carevi. Razlika je u tome što danas postoji cijelo tržište literature za osobno unapređivanje, u bezbroj verzija i kategorija, a svaka od njih specifično je dizajnirana da zadovolji određenu potrebu. Suvremeni čitatelj treba i traži pomoć u nošenju s izazovima modernog života. Rimski car Marko Aurelije, kao i svi mi, imao je istu tu potrebu.

U nedostatku danas nam dostupnog štiva za osobni razvoj, pisao je svojevrsni dnevnik koji nikad nije bio namijenjen široj publici, nego samo intimnim trenucima razmišljanja i preispitivanja svog života. No njegov univerzalni izričaj lišen političkog konteksta, beskompromisna iskrenost i ogoljela ranjivost ljudske duše osigurali su tom dragulju intimističke proze da bude sačuvan do danas, kada te misli čitamo kao svoje, sa zadovoljstvom i zahvalnošću.

O čemu je duboko intimno razmišljao Marko Aurelije kao običan čovjek, ne kao car i vojskovođa, te zašto davno zapisane intimne misli najmoćnijeg čovjeka svog vremena mogu poslužiti kao jedna od ponajboljih „self-help“ knjiga 21. stoljeća, saznajte iz razgovora s Davidom Pejićem o knjizi Meditacije na prvoj Planetopijinoj srijedi. 

Srijeda, 22.3. u 19 sati

Makronova, Ilica 11/1, Zagreb

Ulaznica : 20 kn

Na predavanju vas očekuje promotivna prodaja brojnih Planetopijinih naslova i noviteta. 

 

O predavaču

David Pejić diplomirao je na New York University filmsku produkciju i filozofiju na temu filozofije uma i njemačkog idealizma pod mentorstvom Thomasa Nagela, a potom magistrirao filozofiju na Cambridgeu na temu Hegelove koncepcije odnosa uma i prirode. Danas je direktor tvrtke Bio-Zrno d.o.o. koja se bavi organskom poljoprivredom, proizvodnjom i ugostiteljstvom i pod čijim okriljem rade Zrno eko imanje, najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj, i Zrno bio bistro.