Dion leonard i gobi
Autor Vlasta Prohaska Jarec

Upoznajte ultramaratonca Diona Leonarda koji nam dolazi sa svojom kujicom Gobi kako bi u cjelovečernjem razgovoru ispričao dirljivu priču o 250-kilometarskoj utrci kroz pustinju i i susretu s malenim psom lutalicom koji ga je pratio u stopu. 

U dobroj atmosferi, uz šalicu ukusnog organskog Royal Green čaja koji nam omogućavaju bio&bio trgovine, poslušajte naš razgovor i pripremite svoja pitanja za Diona. Razgovor će biti prevođen. 

petak, 18. 10. u 19 sati
Makronova, Ilica 11/1

Ulaznica 20 kn, osiguran prijevod razgovora na hrvatski jezik. Promotivna cijena knjige. 


Dion Leonard je australsko-britanski maratonac, motivacijski govornik i autor svjetskog bestselera U potrazi za Gobi. Trčati je počeo 2013., a vođen željom za uspjehom, više je puta neke od najtežih ultramaratona na svijetu završavao među prvih deset. Sudjelovao je na dva Saharska maratona, „Najteže utrke na Zemlji“, brutalnoj 250 kilometara dugoj utrci u Maroku, tri puta je istrčao 250 kilometara ekstremnu pustinjsku utrku Kalahari kao i 250 kilometara dug mongolski Marš Gobijem. Pretrčao je i ultramaraton u Kambodži, 100 milja kineskoga Ultra Mount Gaoligonga, 100 milja havajskoga HURT-a i američku Trostruku krunu od 200 milja.

U svojem memoaru U potrazi za Gobi otkriva kako su ga osobni gubici i teška prošlost nadahnuli da pomogne malome, ali ustrajnome psu kojeg je susreo tijekom utrke kroz pustinju Gobi, te kako je bilo teško dovesti ga kući u Škotsku. „Susret Gobija i mene bio je sudbinski ”, ovaj je 41-godišnjak ekskluzivno izjavio za časopis People. Tijekom ove nevjerojatno teške utrke ova malena srčana kujica, koja ga je pratila u stopu gotovo 130 km, pružila mu je spokoj i prijateljstvo koje je potaknulo njegovu duhovnu promjenu. Kujica je dobila prigodno ime Gobi, a Dion se zarekao da će pronaći način kako ju povesti sa sobom u Škotsku. No povratak kući bio je mnogo teži nego je to očekivao i upravo o tome piše u svojoj knjizi prema kojoj tvrtka 20th Century Fox planira snimiti film. Dio od zarade od knjige namjerava darovati u dobrotvorne svrhe.

Ovo je dirljiva priča o nevjerojatnom susretu i prijateljstvu čovjeka i psa koji su u iznimno teškim uvjetima stvorili odnos koji im je zauvijek promijenio živote, a kasnije i živote brojnih drugih čitatelja i životinja koje su susreli na svojem putu...